Riga, Latvia 20161001.
Andreas Bakkerud (t.v) tok starten foran
Petter Solberg i første heat under den latviske VM- runden i rallycross lørdag.
Denne gang kjørte de pent og dyttet ikke på
hverandre. Tidligere har det ofte blitt smell
og stopp.


Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
Riga, Latvia 20161001. Andreas Bakkerud (t.v) tok starten foran Petter Solberg i første heat under den latviske VM- runden i rallycross lørdag. Denne gang kjørte de pent og dyttet ikke på hverandre. Tidligere har det ofte blitt smell og stopp. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix Foto: Steinli, Jørgen

Solberg mistet VM-medalje til Bakkerud

Petter Solberg var suveren innledningsvis, men ble påkjørt i semifinalen og havnet med det utenfor VM-pallen i rallycross søndag.

I en dramatisk runde endte Andreas Bakkerud opp med bronsen, mens Johan Kristoffersson tok VM-sølvet.

Svenske Mattias Ekström var før Argentina-runden allerede VM-vinner, mens Solberg kjempet om sølvet mot Johan Kristoffersson og Andreas Bakkerud.

Etter å ha kjørt feilfritt de innledende rundene var uhellet ute i semifinalen. To ganger ble Solberg påkjørt, og nordmannen fikk ødelagt forstillingen på bilen sin. Han kom så vidt til mål og kapret to poeng, men det holdt bare til den sure fjerdeplassen i sammendraget.

Bakkerud vant Argentina-runden foran svenske Kristoffersson og sikret seg VM-bronse. Bakkerud og Solberg havnet på like mange poeng, men Bakkerud gikk foran på flere rundeseirer. Kristoffersson endte opp med 240 poeng, mens de to nordmennene hadde 239 poeng.

– Det var litt fram og tilbake om at jeg hadde klart å ta bronsen, men nå er det klart. Helt utrolig. Det er likevel tøft å måtte tape for to svensker, sa Bakkerud til WRX-TV. (©NTB)