Nok en nedtur for Manchester United - tapte terreng til topplagene

José Mourinho så laget spille uavgjort fra tribuneplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - West Ham 1-1:

Sjetteplasserte United hadde ni poeng opp til Arsenal på den siste Champions League-plassen, etter London-klubbens 3-1-seier tidligere på dagen.

West Ham sjokkerte vertene med scoring allerede etter to minutter. Zlatan Ibrahimovic sørget for den viktige utligningen etter 21 minutter.

United jaktet et vinnermål, men klarte aldri å bryte ned forsvarsmuren til gjestene. Dermed måtte José Mourinho, fra tribuneplass, se laget nok en gang spille uavgjort på hjemmebane.

– Vi er frustrerte. Vi kontrollerer kampen fra start, og de får et heldig mål tidlig i kampen. Vi skaper sjanser og dominerer. Keeperen deres er bestemann, slik det var i kampene mot Stoke, Burnley og Arsenal. Vi vet ikke hva vi må gjøre for å vinne. Vi spiller bra, men jeg vet ikke, for å være helt ærlig, sier en tydelig misfornøyd Ander Herrera.

– Vi er intense, vinner andreballene... vi kontrollerer kampen fullstendig. Jeg vet ikke hva jeg skal si til fansen, for dette er veldig frustrerende for alle av oss, sier midtbanespilleren etter fire strake uavgjortkamper på hjemmebane.

United ligger nå hele elleve poeng bak ligaleder Chelsea.

– Det blir enormt vanskelig å ta igjen lagene i toppen nå, sier Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

Kollega Erik Thorstvedt er sikker på at United allerede etter 13 kamper er ute av tittelkampen.

– De kan ta igjen ett av disse lagene, men de greier ikke å ta igjen alle. Alle lagene kommer ikke til å gå på tryne, og United kommer ikke til å vinne resten av kampene. Jeg tror de kan glemme ligatittelen, sier Thorstvedt.

Mourinho utvist igjen
Diafra Sakhos hodestøt etter bare to minutter sendte West Ham opp i en tidlig ledelse i Manchester. Payet var i kjent stil presis idet han slo et frisparket inn mot fem meter.

Der fikk Sakho posisjonert seg. Foran Ibrahimovic var senegaleseren kontant idet han nikket inn ledelsen for gjestene.

Det tok imidlertid ikke lang tid før det var balanse igjen i regnskapet til hjemmelaget.

Ibrahimovic stusset inn utlikningen i det 21. minutt. Pogba vartet opp med en fantastisk pasning fra rundt 25 meter. Ibrahimovic var på vei inn i farlig sone, og fra rundt ti meter stusset svensken ballen videre og forbi en handlingslammet Randolph i West Ham-målet.

Seks minutter seinere var det nok en gang José Mourinho som skulle stjele overskriftene. Pogba fikk gult kort for filming, og i kjølvannet ble Uniteds portugisiske manager sendt på tribunen av dommer Jonathan Moss.

– Hodeløst! raste ekspertene i TV 2s Premier League-studio.

Mourinho ble sist utvist i slutten av oktober. Da var United-sjefen misfornøyd med at laget ikke fikk straffespark.

Ibrahimovic fikk en stor mulighet til å bli tomålsscorer like før pause, etter nok et fint forarbeid av Pogba. Men en takling i siste liten hindret svensken.

Annullert scoring
Etter vel en times spill satte United, i jakten på vinnermålet, inn Rooney og Mkhitaryan, som begge gjorde det bra i Feyenoord-kampen tidligere i uken.

United slet med å komme til de store sjansene. Men i det 76. minutt ble det dramatikk på Old Trafford.

Innbytter Mkhitaryan kom til en skuddmulighet fra snaut ti meter. Armeneren traff stolpen, og på returen kunne Lingard enkelt sette ballen i nettet.

Til Untied-fansens store frustrasjon, hadde assistentdommeren vært oppe med flagget og markert for offside.

Tidligere United-spiller Ashley Fletcher (21) ble byttet inn for West Ham i andre omgang, og fikk en stor mulighet til å avgjøre kampen tre minutter før ordinær tid. Bare en god beinparade av de Gea hindret unggutten.

Ingen av lagene klarte å avgjøre et oppgjør som vippet frem og tilbake mot slutten. United taper dermed viktige poeng i kampen om Champions League-plassene.

Se målene i videovinduet øverst!

PS: Bastian Schweinsteiger fikk en sjelden plass på benken til kampen, men ble sittende gjennom hele kampen.

Lagene:

Man. United (4-2-3-1): D. de Gea - A. Valencia, P. Jones, M. Rojo, M. Darmian - Ander Herrera, P. Pogba - J. Lingard, J. Mata, M. Rashford - Z. Ibrahimovic.

West Ham (3-4-3): D. Randolph - C. Kouyaté, J. Collins, A. Ogbonna - M. Antonio, P. Obiang, M. Noble, A. Cresswell - M. Lanzini, D. Sakho, D. Payet.