PÅ GLATTISEN: Innslaget der Andrey Burkovsky og OL-vinner Tatiana Navka isdanset i fangedrakter med gule jødestjerner, vekker reaksjoner.
PÅ GLATTISEN: Innslaget der Andrey Burkovsky og OL-vinner Tatiana Navka isdanset i fangedrakter med gule jødestjerner, vekker reaksjoner. Foto: skjermdump / Rossiya 1

Kona til Putin-talsmann får kritikk etter «Holocaust on Ice»

OL-vinneren er gift med Putins talsmann Dmitrij Peskov.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et innslag fra lørdagsshowet «Istid» på Russlands største TV-kanal Rossiya 1 har fått en heller kjølig mottakelse på sosiale medier, skriver Jerusalem Post.

Iført kostymer lik fangedraktene som ble brukt i konsenstrasjonsleire, med gule jødestjerner, danset Tatiana Navka og Andrey Burkovsky på isen til tonene fra den Oscar-belønte Holocaust-filmen «Livet er herlig».

Times of Israel påpeker at OL-vinneren Navka er gift med Putins talsmann Dmitrij Peskov.

Jerusalem Post trekker frem at talspersonen for russisk UD tidligere denne måneden vakte oppsikt med å antyde at «en jødisk konspirasjon» synes å ha påvirket det amerikanske presidentvalget.

Avisen Haaretz bruker tittelen «Holocaust on Ice» når de søndag skriver at det ikke er første gang russisk TV-underholdning skaper kontroverser.

Ifølge Jewish Telegraphic Agency omtales innslaget som «groteskt» og respektløst» på sosiale medier. Andre mener det var et kunststykke som viser at man aldri må gi opp, selv om man er i en desperat situasjon.