Fotballryktene: – Klopp er førstevalget til europeisk gigant

Mens Manchester United ser seg ut Atlético Madrid-spillere. Få dagens rykter her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ny dag, nye rykter.

Jürgen Klopp har klart kunststykke å lede Liverpool tilbake til toppen som en av de største tittelkandidatene i Premier League. Den strålende managerjobben har ikke gått ubemerket hen, og i Bundesliga ser man med stor interesse på det som skjer på Merseyside. For ifølge Mirror er Klopp førstevalget til å ta over Bayern München som følger av en voksende misnøye med Carlo Ancelotti. Italieneren har ikke levert Bayern-prestasjoner som Pep Guardiola gjorde, og laget er for øyeblikket på andreplass bak senasjonsklubben RB Leipzig. Så gjenstår det å se om den tidligere Borussia Dortmund-treneren vil hoppe av Liverpool-skipets fantastiske kurs for å ta over Bundesliga-giganten.

Skal man tro The Sun må Liverpool også jobbe hardt for å holde på Adam Lallana. Avisen skriver at PSG er villig til å betale drøyt 425 millioner for kantspilleren, som har vært en av Liverpools viktigste spillere denne sesongen. PSG vil gi Lallana en kontrakt med tre ganger så mye lønn i uken som han får i skrivende stund i Liverpool. Den franske giganten skal visst nok vurdere Lallana til å være den beste engelske spilleren i Premier League.

Så til en noe bisarr sak. Bastian Schweinsteiger kan bare glemme å få spille mer i Manchester United, og alt annet enn en exit i nær fremtid virker usannsynlig. I Brasil har Santos fått opp øynene og vurderer nå mulighetene for å hente den tyske midtbanespilleren til klubben i et ledd for å øke interessen for klubben internasjonalt. Santos-trener Dorival Junior sier at klubben må se etter verdensstjerner som ikke spiller i klubbene sine, ifølge UOL Esporte. Schweinsteiger passer den profilen perfekt.

Vi holder oss til Manchester United-relaterte rykter. For ifølge ESPNs Miguel Delaney gjør José Mourinho seg klar til å legge inn et bud allerede i januar på Atlético Madrids José Giménez. Forrige uke ble det hevdet at midtstopperen fra Uruguay hadde lagt inn et ønske om å bli solgt fra Atlético. 21-åringen får lite spilletid under Diego Simeone, og det snakkes om en overgangssum mellom 360 og 450 millioner kroner. Også Arsenal har tidligere vært koblet til Giménez.

Ifølge Mirror er ikke Giménez den eneste spilleren som kan ende opp på Old Trafford i januar. Avisen skriver at Dimitri Payet blir vurdert av José Mourinho – det samme gjør Atléticos belgiske stjerne Yannick Carrasco. Payet var en av Premier Leagues beste forrige sesong for et West Ham-lag som imponerte stort. Men denne sesongen har det gått tråere, og West Ham kan bli tvunget til å selge sin aller største stjerne.

Manchester City-kaptein Vincent Kompany er et vandrende skademareritt, og nå ønsker manager Pep Guardiola å forsterke stallen for å kunne håndtere belgierens mange plager bedre. Guardiola har ifølge Daily Star sett seg ut Southamptons Virgil van Dijk, som har vokst frem til å bli en av ligaen beste midtstoppere. City skal være klare til å legge inn et bud på i overkant av 300 millioner kroner for nederlenderen. Den 25-årige stopperen er god med beina og passer derfor godt inn i Guardiolas fotballfilosofi.

Manchester City er også interesserte i Sporting-vingen Gelson Martins. Express skriver at City hadde en speider på plass i Lisboa forrige uke for å se Martins i aksjon mot Real Madrid i Mesterligaen.

Samtidig skriver samme avis at Chelseas Antonio Conte er villig til å utfordre José Mourinho og Manchester United i kampen om å sikre seg Real Madrids James Rodríguez. Forholdet mellom colombianeren og trener Zinedine Zidane skal angivelig ha nådd et bunnpunkt, og en av de store spillerne fra VM i 2014 kan dermed være på flyttefot for å å spilt oftere og mer regelmessig.