SELVTILLIT: Henrik Carlsen likte det han så av sønnens opptreden lørdag, og er optimist før det avgjørende partiet. 
SELVTILLIT: Henrik Carlsen likte det han så av sønnens opptreden lørdag, og er optimist før det avgjørende partiet.  Foto: Roald, Berit

Pappa Carlsen: – Magnus virker tilfreds og rolig

Henrik Carlsen tror sønnen endelig har fått tilbake selvtilliten i VM-turneringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henrik Carlsen har vært sparsom med kommentarene så langt i VM, og har tydelig kjent på presset som henger over sønnen.

Etter en seier i det 10. partiet, og remis i nattens parti, tror faren nå at sønnen har gjenfunnet kontrollen.

– Remis med sort et greit. Han har en mulighet i siste runde med hvit. Samtidig viste jo partiet i dag at Magnus er interessert i å spille. Han virker tilfreds og rolig i dag. Roligere kanskje enn i de siste par rundene, sier han til TV 2.

Carlsen senior likte det han så i lørdagens parti.

– Magnus hadde mulighet til å ta remis tidlig, men han valgte å presse litt. Karjakin fant relativt greit ut hvordan han skulle holde balansen, men jeg syns dagens parti var et godt tegn. Han har klart å redde seg inn igjen, understreker han.

– Han har fått tilbake selvtilliten

Sjakkekspert Leontxo García, i den spanske avisa El Pais, har tidligere uttalt at Carlsen burde ha jobbet med en mental trener for å få tilbake selvtilliten.

Nå mener han nordmannen har motbevist det utsagnet.

– Jeg tror seieren Carlsen fikk på torsdag har hjulpet han mer enn fem psykologer kunne gjort. Så nå har han en fordel. Ikke bare fordi han har hvit i det siste partiet, men også fordi han har fått tilbake selvtilliten. Carlsen er favoritt nå, men det er bare en kamp igjen og alt kan skje. Det er mye mer risikabelt for han i åpningen, men Carlsen er uansett favoritt, sier den spanske eksperten til TV 2.

García tror likevel ikke at VM-kampen blir avgjort mandag.

– Jeg tror det er mest sannsynlig at det blir omspill, men Magnus vil garantert gjøre alt han kan for å få en seier på mandag. Det er veldig typisk hans karakter, og spillemåte, mener han.

– Virker i godt humør

Det var tydelig på pressekonferansen at Carlsen har klart å senke skuldrene. Han fortalte at han hadde brukt hviledagen fredag til å ta en massasje, og gå en tur for å klarne hodet.

Rett og slett koble ut så mye som mulig, og han sa selv at det hadde gitt resultater.

– Kampen bikker nå i en positiv retning for meg, og jeg var mye roligere i dag enn jeg har vært i de siste kampene. Jeg er optimist, sa Carlsen på pressekonferansen etter partiet.

Faren Henrik liker at sønnen viser en offensiv holdning.

– Det er generelt veldig positivt at han virker aggressiv, og litt frempå. Det kan også få den konsekvensen at han overpresser, som han gjorde i det 8. partiet. Men generelt er det positivt, og han virker i godt humør, understreker far Carlsen.

– Tror du det blir avgjort på mandag?

– Ingen anelse, smiler han