INSPIRASJON: Mats Zuccarello digger Zlatan, og henter inspirasjon i Manchester United-stjernens urokkelige selvtillit.
INSPIRASJON: Mats Zuccarello digger Zlatan, og henter inspirasjon i Manchester United-stjernens urokkelige selvtillit.

Zucca inspireres av Zlatan: – Selvtillit kan gi deg ekstremt mye

Mats Zuccarello (29) digger alt ved favorittspilleren Zlatan Ibrahimovic.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mats Zuccarello har holdt med Manchester United i mange år, ser alle kampene han får mulighet til, og har særlig sansen for Zlatan.

Flere har kritisert svensken for å ikke ha svart til forventningene denne sesongen. NHL-stjernen er uenig.

– Jeg syns han har spilt bra, jeg. Jeg følger jo med hver kamp, og han er jo en spiller som kanskje ikke liker å gå så mye i bakrom akkurat nå. Han trenger å få ballen litt i bena. Så jeg syns han er god, men medspillerne må gi han ballen i riktig øyeblikk, sier han til TV 2 i garderoben i New York, og legger smilende til:

– Jeg sa før sesongen at han skulle score 20 mål, så jeg får bare stå for det.

– Selvtillit kan gi deg ekstremt mye

Zlatan Ibrahimovic har en ettårskontrakt med Manchester-klubben, med en opsjon på enda en sesong.

Manager José Mourinho bekreftet tidligere denne uken at supersvensken tar en ny sesong på Old Trafford.

Zuccarello mener Premier League har fått noe ekstra med den utradisjonelle svensken på plass.

– Alle liker han jo, men hadde det vært noen andre som hadde vært som Zlatan hadde ikke folk likt det. Janteloven er jo ganske sterk rundt omkring, kanskje spesielt i Norge. Men jeg syns det er kult, understreker New York Rangers-spilleren.

Samtidig forteller nordmannen at han henter inspirasjon fra svenskens urokkelige selvtillit.

– Jeg tror ikke han hadde vært der hvor han er i dag hvis han ikke hadde hatt den innstillingen han har, og selvtillit kan gi deg ekstremt mye. Det merker man jo selv også. Han man selvtillit kan man gjøre mye med pucken, men sliter man litt med selvtilliten føles det som om alt går imot deg. Så jeg tror det har gjort at han er en av verdens beste spillere, og beste skandinaver noensinne. Jeg tror aldri vi kommer til å få en som han igjen, sier Zuccarello.

– Trenger noen som kan være litt sjef

José Mourinho har fått en tøff oppgave i Manchester United, for etter 14 kamper ligger rødtrøyene på 6. plass, med kun tre seire på de siste elleve kampene - 11 poeng bak ligaleder Chelsea.

Tatt i betraktning kritikken Zlatan har fått, er han fortsatt lagets toppscorer med sju mål.

Zuccarello mener det blir for enkelt å kritisere Zlatan fordi han ikke har scoret like mange mål som mange kanskje forventet så langt.

– Det handler jo ikke bare om mål. Han tar jo to av motspillernes forsvarere inne i boksen, og han har jo autoritet utpå der. Han gir laget selvtillit, og stiller krav til medspillerne sine. Jeg syns du trenger en sånn person i Manchester United. Det er kanskje det de har savnet i noen år. Nå har de mistet 92-årgangen, så de trenger noen som kan gå frem og være litt sjef. Så man kan ikke bare se på målene når man vurderer Zlatan sin sesong, man må se helheten, mener NHL-stjernen.