Daniel Negreanu slakter Donald Trump i TV 2-intervju 
Daniel Negreanu slakter Donald Trump i TV 2-intervju  Foto: Tomas Stacha/PokerNorge

Superstjerne til frontalangrep på Donald Trump: – Jeg hater ham

Daniel Negreanu er klinkende klar om USAs neste president.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av verdens største pokerstjerner og tidenes mestvinnende turneringsspillere Daniel Negreanu (42) er for tiden på besøk i Norge for å promotere og kaste glans over Norgesmesterskapet i poker.

I et eksklusivt intervju med TV 2 forteller han om sitt virke og store lidenskap.

Men Negreanu lar sjelden muligheten til å uttrykke seg gå forbi, og da USAs nyvalgte president Donald Trump blir tema, fyrer han på alle sylindere.

– Det er trist og avskyelig at den mannen er blitt valgt til president i USA. Jeg er rett og slett skuffet over det amerikanske folk, sier han.

Den 42 år gamle kanadieren med foreldre fra Romania er en svært samfunnsengasjert mann.

– Vi gikk fra å ha en respektert og intelligent leder i Barack Obama, til en mann med retorikk som en 4.-klassing. Han er en farlig mann. Det er flaut, sier Negreanu.

Og pokerstjernen stopper ikke der.

– Jeg hater ham faktisk, og jeg har aldri hatet noen før, sier Negreanu.

– Du sier at du hater ham? Det er det ganske kraftig begrep. Kan du utdype det?

– Jeg hater rasisme, jeg hater fremmedfrykt. Etter at han ble valgt, så ser vi folk dukke opp med svastikaer og Hitler-hilsener. Det er han som har promotert og skapt dette. Jeg hater utviklingen i det amerikanske samfunnet, forklarer Negreanu.

Før han fortsetter tiraden:

– Jeg tror ærlig talt ikke at han egentlig vil ha denne jobben. Han er bare ute etter makt. Han lider av en sykdom som heter narsissisme. Han vil bare bli konge over verden, og aner ikke hva det innebærer å være president i USA, sier Negreanu

Han utelukker ikke muligheten for at Trump sitter med urent mel i posen etter sjokkvalget.

– Jeg tror til og med det kan finnes beviser for valgfusk. Kanskje russerne har vært involvert? Vi får se hva som skjer, sier Negreanu.

– Siden han ble valgt, har han vel moderert seg og tilsynelatende endret litt mening på noen områder?

– Han endrer seg og ombestemmer seg hver eneste dag. Vi visste jo det på forhånd. Alt han sier er bare piss. Han bruker mennesker, spesielt rasistiske mennesker, men har ingen intensjoner om å være der for andre. Han tenker bare på seg selv, sier han.

42-åringen som har bodd så godt som hele sitt voksne liv i Las Vegas i USA, tror imidlertid at Trump kan forsvinne fortere enn man forventer.

– Jeg tror og håper at han ikke er der mer enn ett år. Han kan miste jobben, det er ikke akkurat få søksmål og juridiske konflikter som henger over ham. Jeg håper noe av det vil felle ham, sier han.

Før han åpner muligheten for et enda dystrere fremtid for mannen som skal bli USAs 45. president.

– Det er mye som kan skje. Han kan jo til og med dø, sier Negreanu.

Etter valget var det så mange mange amerikanere som søkte kanadisk statsborgerskap at Canadas nettside for immigrasjon brøt sammen. Negreanu håper likevel at han slipper å flytte tilbake til hjemlandet med det første.

– Jeg vil ikke flytte tilbake til Canada for jeg elsker Las Vegas. Jeg elsker hjemmet mitt. Så jeg håper han forsvinner slik at jeg slipper å flytte. Men jeg vil vurdere det om han blir sittende, sier Negreanu.

Selv om 42-åringen er oppgitt på vegne av det amerikanske folk, har han en viktig presisering.

– Det som er viktig å huske på er at han ikke fikk flest stemmer. Det er ikke majoriteten av det amerikanske folket som ønsker ham som president. Det er et håpløst og utdatert valgsystem som gjør at han blir valgt, sier han.