To drømmescoringer da Chelsea vant London-derbyet

Chelsea tok sin sjuende strake seier mot Tottenham lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea - Tottenham 2-1

Chelsea lå under 0-1 mot byrival Tottenham på Stamford Bridge, men en drømmescoring av Pedro og ett mål av Victor Moses gjorde at Antonio Contes menn vant og tok tilbake tabelltoppen. Chelsea har nå 31 poeng, ett poeng mer enn Liverpool på andre og Manchester City på tredje.

Conte: – Det er en seks-sju lag som kan vinne ligaen
– Jeg er fornøyd fordi det er en vanskelig kamp. Vi møtte et sterkt lag. Tottenham startet veldig bra og det er ikke lett å ligge under 0-1 hjemme. Jeg er fornøyd med at vi vant, men nå er det viktig å fortsette og jobbe, sier Antonio Conte etter kampen.

Tabelltopp til tross, Conte mener det er for tidlig å snakke om ligatittelen.

– Det er altfor tidlig. Det er en tøff liga. Tottenham viste i dag at det er en seks-sju lag som kan vinne ligaen

– Tottenham er hektet av
Tottenham, som ikke har vunnet på Stamford Bridge siden 1990, ligger på femteplass med 24 poeng. Avstanden opp til Chelsea er nå sju poeng. Det var for øvrig Tottenhams første tap for sesongen.

– Tottenham er hektet av. Jeg kan ikke se at de klarer å tette den luken nå. Liverpool, City og Arsenal er nok bedre enn det Tottenham er akkurat nå. Og når de nå kom seg til Champions League - som de har jobbet knallhardt for - og knapt nok møter opp, da snakker vi bekmørk uke, sier TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino var spesielt fornøyd med lagets prestasjoner i første omgang.

– Vi var gode før pause. Vi var litt uheldig med målet. Andreomgangen var ikke fullt så bra. Men vi var bedre enn det resultatet tilsier . Jeg skuffet over at vi tapte, men jeg er fornøyd med prestasjonene. Vi jobber godt mot et godt lag, sier Pochettino.

To drømmescoringer før pause
Tottenham åpnet best og fikk et mål korrekt annullert allerede etter seks minutter på grunn av offside. Bortelaget fortsatte å styre kampen og knappe fem minutter senere banket Christian Eriksen inn 1-0 – med venstrefoten. En vakker scoring av dansken, som ikke har scoret i serien siden mars.

Chelsea kom litt mer med i kampen utover i omgangen, men klarte ikke å skape noen store sjanser. På overtid i første omgang kom imidlertid utligningen. Pedro fikk en pasning feilvendt fra mål, dro seg først mot høyre, deretter mot venstre og dunket ballen i krysset.

Andreomgangen var knapt seks minutter gammel da Diego Costa fosset langs venstresiden og ned til dødlinjen. Der slo han ballen ut og gjennom hele sekstenmeteren. På motsatt side kom Victor Moses på et sugende løp og satte ballen via Hugo Lloris, videre i Jan Verthongen og i mål. Det var Moses' tredje scoring for sesongen. Costa noterte seg for sesongens fjerde assist og har dermed vært involvert i flere mål enn noen andre i Premier League denne sesongen.

Hjemmelaget leverte en langt bedre andreomgang enn første og Tottenham slet med å finne åpninger i det kompakte Chelsea-forsvaret.