Feilskjær for Dortmund

Idet Borussia Dortmund akkurat hadde meldt seg på igjen i den tyske gullkampen, kom et nytt tilbakefall i 1-2-tapet borte mot Eintracht Frankfurt.

JUBEL: Frankfurt-spillerne feirer med maskoten Attila. Foto: Kai Pfaffenbach

Forrige helg tente Thomas Tuchels mannskap gullhåpet med 1-0-seier mot Bayern München. Da trodde mange at Dortmund var på gang igjen etter en litt skuffende høstsesong. En uke senere kom derimot nok et feilskjær for de gulsvarte.

Szabolcs Huszti ga formsterke Eintracht Frankfurt ledelsen minuttet ut i annen omgang. Dortmund slo tilbake da storstjernen Pierre-Emerick Aubameyang ordnet 1-1 tolv minutter før slutt. Gleden skulle bli svært kortvarig. Like etter var det Haris Seferovics tur til å finne nettmaskene for hjemmelaget.

Tapet gjør at Dortmund falt ned fra tredje- til sjetteplass i Bundesliga. Tuchels lag har plukket 21 poeng på tolv seriekamper. Samtidig bykset Eintracht Frankfurt med 24 poeng forbi Dortmund på tabellen.

Det endte 2-2 i bunnkampen mellom seiersløse Hamburg og Werder Bremen. Michael Gregoritsch tok HSV i føringen to ganger, men det holdt ikke til sesongens første trepoenger. Fin Bartels og Serge Gnabry gjorde målene for Bremen.

Dermed ligger Hamburg fortsatt helt sist på tabellen med sine fattige fire poeng. Den tradisjonsrike klubben har aldri rykket ned fra 1. Bundesliga, men etter flere svake år kan 2016/17 være sesongen laget faller utenfor stupet. (©NTB)