Raser mot Listhaugs menneskejakt: – Veldig ubehagelig å se på

Ingebrigt Steen Jensen reagerte sterkt på at Listhaug dro på jakt etter ulovlige innvandrere. – Et pr-stunt i First House-stil, sier Venstre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag viste TV 2 en reportasje der en smilende Sylvi Listhaug (Frp) dro på jakt etter ulovlige innvandrere på Lillestrøm.

Dette fikk reklamegrunder og forfatter Ingebrigt Steen Jensen til å rase.

– Fredag opplevde jeg at Listhaug tråkket over en moralsk grense på en måte som jeg ikke kan huske at noen annen politiker noen gang har gjort. Jeg har aldri sett en statsråd være med politiet på menneskejakt før, sier Steen Jensen til TV 2.

Steen Jensen la lørdag ut et innlegg på Facebook der han delte TV 2-innslaget og skrev hva han mente om saken. Han oppfordret folk til å skrive navnet sitt i kommentarfeltet for å vise sin avsky.

Innlegget har lørdag kveld blitt delt 3.400 ganger og over 4.300 har skrevet navnet sitt i kommentarfeltet.

– Hun tillater seg å gå til alminnelige mennesker som ikke har gjort noe galt og som har alle papirene i orden, mer eller mindre brøyte seg inn hos dem, og du ser de står livredde og ser på. Skal en minister holde på sånn? spør Steen Jensen.

Også tidligere denne uka har han uttalt seg om Listhaug i kjølvannet av innlegget laget av Kristoffer Joner og NOAS. Da gikk han så langt som å kreve at Listhaug måtte fjernes fra sin stilling.

– Har bomma

Steen Jensen mener engasjementet rundt Facebook-meldingen viser at dette er noe som engasjerer folk.

– Denne gangen har Listhaug bomma. At en statsråden legitimerer en slik blodtørstighet er uvirkelig, sier han.

I Facebook-innlegget skriver Steen Jensen at Listhaugs opptreden fredag minner ham om jødeforfølgelsen under 2. verdenskrig. Han understreker likevel at han forstår politiet gjør denne typen undersøkelser.

– Jeg forsøker ikke å si at Listhaug er verken Quisling eller Hitler, men dette vekket en følelse i meg av at det var utrolig ubehagelig å se på. Jeg forstår at politiet må gjøre dette, men ministere driver ikke med sånn, sier han.

– Pr-stunt

Arbeiderpartiet reagerer på at Listhaug bruker så mye tid på mediestunts.

– At Listhaug begir seg ut på en menneskejakt med pressen på slep synes jeg er litt spesielt. Særlig når dette med å fange ulovlige innvandrere ikke er hennes oppgave, her burde vel justisminister Anders Anundsen vært på banen. Hun ligger dessuten langt bak på de tingene hun har ansvar for, som Storskog og å få flyktninger til Norge gjennom EUs relokaliseringsprogram, sier Stein Erik Lauvås, innvandringspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, til TV 2.

Også Krfs innvandringspolitiske talsperson lurer på hva Listhaug holdt på med på TV 2 fredag.

– Det er underlig at hun er ute med politiet med pressen på slep, dette er jo ikke hennes område, sier Geir Toskedal til TV 2.

Venstre kaller det hele et usmakelig pr-stunt.

– Det er på tide at Listhaug begynner å gjøre jobben sin som integreringsminister istendenfor å løpe rundt å gjøre pr-stunt i klassisk First House-stil som kun har til hensikt å opprøre helt vanlige folk. Hun har en stor jobb å gjøre med å sørge for rask og god integrering av de mange flyktningene som regjeringen tross alt har tatt imot, sier André Skjelstad, innvandringspolitisk talsmann i Venstre.

Ingen kommentar

TV 2 har gjentatte ganger vært i kontakt med justisdepartementet lørdag for å få en kommentar fra Listhaug til denne saken, uten å lykkes.

Tidligere lørdag uttalte hun følgende Nettavisen:

– Slike ekstreme utsagn fra Ingebrigt Steen Jensen har jeg ingen kommentar til. Folk flest gjennomskuer dette, sa Listhaug til dem.

Fredag la hun også ut følgende melding på Facebook der hun omtaler reportasjen hun hadde vært med i:

For meg er det viktig å være ute i felten og ikke bare mure seg inn på kontoret. Jeg vil takke hver og enkelt person som jobber med dette! De har en vanskelig jobb som involverer mange enkeltskjebner. Jeg var nylig med politiet ut på utlendingskontroll. De gjør en god og viktig jobb for å ivareta tryggheten i det norske samfunnet. Se saken og klippet for å få en følelse av hvordan de jobber. God helg alle sammen!

På en kommentar hun skrev på Facebook-kontoen sin lørdag kveld skriver hun følgende:

Det er voldsomt som enkelte prøver å få meg til å fremstå som ond og fæl. Det er trist. Jeg trodde det var positivt at politikere satte seg inn i feltet sitt.