Råsterk andreplass for Nina Løseth

Nina Løseth tok karrierens andre pallplassering i storslalåm.

Video med tillatelse fra NRK

Nina Løseth tangerte karrierebeste i verdenscupen i storslalåm og kjørte inn til 2. plass i Killington lørdag. Hun hadde bare franske Tessa Worley foran seg.

– Annenomgangen var tøff, veldig tøff, og det var ikke bare noen småting jeg slet med i det øverste partiet. For å være ærlig må jeg innrømme at jeg hadde store problemer. Men jeg bet tennene sammen og tenkte at jeg fikk gjøre mitt beste. Tanken var at jeg sikkert hadde tapt flere sekunder på problemene, så da jeg var i mål og så opp på resultattavla, ble jeg småsjokkert, sier Løseth til NTB.

– Som en seier
– Så rart det enn kan høres, mener jeg at annenplassen jeg sikret meg er som en seier å regne. Det våger jeg å påstå, selv om jeg var i ledelsen etter første omgang, la hun til.

– Jeg vil ikke si at jeg er overrasket over dette, men jeg er veldig glad på hennes vegne. Vi har jo sett at Nina hadde dette inne. Allerede i Sölden viste hun det, men der ble hun litt passiv, sier sportssjef Claus J. Ryste.

Løseth, som ikke fikk klaff i det første storslalåmrennet for sesongen i Sölden for fem uker siden, klinte til med en super førsteomgang og tok ledelsen. Hun hadde ni hundredeler til gode på Worley. De to var temmelig suverene.

I den andre omgangen ble forholdene variable og vanskelige, med tåke som kom og gikk på toppen av traseen. Worley behersket forholdene bedre enn Løseth, som hadde noen problemer i det øverste partiet. Men den norske jenta samlet seg mesterlig og matchet den franske konkurrenten i mellompartiet og inn mot mål.

Det skilte seks tideler mellom dem til slutt, mens det var 51 hundredeler mellom Løseth på annen- og italienske Sofia Goggia på tredjeplass. Den italienske jenta hadde bestetid i finaleomgangen.

Nina Løseth har vært på seierspallen en gang tidligere i storslalåm. Det var i Courchevel i Frankrike 20. desember i fjor. Hun har også en verdenscupseier på rekordlisten. Den kom i slalåm.

Ragnhild Mowinckel fulgte opp med to solide omganger og ble nummer 11. Hun var 2,32 sekunder bak teten og hadde 11. beste tid i finaleomgangen. Det var hennes femte beste plassering i verdenscupen i storslalåm noensinne. (©NTB)