Daniel Negreanu er på plass på Gardermoen for å kaste glans over poker-NM
Daniel Negreanu er på plass på Gardermoen for å kaste glans over poker-NM Foto: Lina Olofsson/PokerNorge

Verdens største pokerstjerne fikk seg en overraskelse i Norge: – Har aldri sett på maken

Daniel Negreanu er på plass i Norge - og lar seg overraske.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg poker-NM her!

Daniel Negreanu er tidenes mestvinnende turneringsspiller. Ifølge Hendon Mob sin pokerdatabase har kanadieren spilt inn over 270 millioner kroner på liveturneringer.

I helgen er mannen med seks VM-titler på CVen på plass som spesielt invitert gjest under poker-NM på Gardermoen.

– Jeg har hørt det er skikkelig kaldt her, så jeg pakket med noen ekstra gensere, ler Negreanu da TV 2 møter ham på hotellrommet hvor NM arrangeres.

I tillegg til å være profesjonell pokerspiller, bruker Negreanu tid på å reise rund i verden og holde foredrag og promotere pokersporten.

Da invitasjonen fra Norge dukket opp, var ikke den karismatiske 42-åringen vond å be.

– Jeg er forbløffet over å se over at over 500 mennesker stiller opp for å høre på foredraget mitt. Pokermiljøet i Norge virker stadig voksende. Det er veldig imponerende å se hva som skjer her, skryter Negreanu.

President i Norsk Pokerforbund Sigurd Eskeland har tidligere omtalt Norgesmesterskapet som verdens største nasjonale pokerturnering. En påstand som støttes av Negreanu, som tror at turneringen kunne vært enda større.

– Ja, han har nok rett i det. Men det som er sprøtt er at den kunne vært enda større! Det er lange køer og reguleringer som fortsatt gjør avviklingen av turneringen litt utfordrende. Og dette er bare det andre året. Jeg håper myndighetene ser hvor stort dette er, og gir turneringen enda større muligheter til å vokse fremover, sier han.

Negreanu mener det bare er Barcelona og poker-VM som kan måle seg med NM i størrelse.

– Den eneste turneringen, sett bort fra VM, som er på samme størrelse eller større som NM, er Estrellas Poker Tour i Barcelona. Men det er en pokerfestival hvor mennesker fra hele Europa kommer til for å spille. Det blir litt annerledes enn dette, sier han og legger til.

– Lidenskapen til norske pokerspillere er imponerende.

– Hvorfor tror du interessen for poker er så stor i Norge?

– Mitt inntrykk er at noen kulturer lettere interesserer seg for enkelte ting. Da jeg kom til Norge i går og slo på tv-en så viste de sjakk. Det har jeg aldri noen gang sett før!, ler Negreanu.

Han tror nordmenn har en naturlig tiltrekning til mentalt krevende spill.

– For meg virker det som at nordmenn har en naturlig interesse for strategi- og tenkespill, fortsetter han.

42-åringen trekker frem Thor Hansen og Johnny Lodden som spesielt markante og viktige norske pokerspillere.

– Jeg vokste opp med Thor Hansen i Las Vegas. Nå kommer jeg egentlig nettopp fra lunsj med ham, så han er en god venn av meg. Men det er mange gode unge spillere i hele verden, og Norge er ikke noe unntak der, skryter han.

Negranu holder ikke tilbake da han blir spurt om sin kreftsyke venn.

– Det er forferdelig trist det han går gjennom. Men det jeg alltid har likt med Thor er at han uansett er i godt humør. Han har en naturlig karisma og er generelt bare glad i livet. Selv om han er så syk som han er, så vitser og ler han, og er aldri trist eller seriøs. Uansett hva som skjer, så finner Thor noe positivt i det. Det er umulig å sette seg inn i hvor vondt han egentlig har det, sier Negreanu.