Agüero-dobbel sikret City-seier

City lå under etter drømmevolley, men Sergio Agüero og co. kom tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Burnley - Man. City 1-2

Dean Marneys praktvolley sendte Burnley i ledelsen hjemme mot Manchester City, men gjestene kom tilbake.

Sergio Agüero var våken i boksen ved to anledninger og snudde kampen for gjestene fra Manchester. Burnley-forsvaret slet stort inne i sin egen boks, og der var argentineren dødelig effektiv.

Spissen står nå med ti ligascoringer i årets sesong. Dermed topper han toppscorerlisten delt med Chelseas Diego Costa.

Men ingen av argentinerens nettkjenninger mot Burnley vil gå inn i historien som spesielt vakre.

– Dette er komikveld. Yaya Touré får ballen og blir felt. Tre Burnley-spillere går på samme ball, men alle går i bakken. Ballen treffer Agüero i leggen og det blir scoring, sier TV 2s Premier League-ekspert om vinnermålet.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken.

Slik var kampen

Burnley startet bra hjemme på Turf Moor, og Johann Berg Gudmundsson testet Claudio Bravo med et skudd fra distanse.

Kun minuttet senere fikk Bravo nok et skudd å bryne seg på. Paul Robinson sendte i vei et frispark fra egen banehalvdel. City-forsvaret fikk klarert, men ballen endte i beina til Dean Marney, som klinket til på volley. Ballen suste inn nede i hjørnet bak Bravo til 1-0.

– Det er et drømmetreff! Marney kommer til å tenke på det treffet i lang, lang tid fremover, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Yaya Touré fikk et vellykket City-comeback sist runde, og etter 34 minutter var det kun stolpen som hindret han fra å score igjen. To minutter senere var det kaos i Burnley-feltet, og Sergio Agüero fikk kranglet inn utlingingen fra kort hold.

Like etter kunne argentineren ha scoret sitt andre, men en god redning fra keeperreserven Paul Robinson gjorde at det fortsatt sto 1-1 til pause.

Agüero igjen!
Det måtte et realt «rotemål» til for at City skulle ta ledelsen. Etter skikkelig flipperspill inne i Burnley-boksen havnet ballen til slutt hos Agüero, som satte ballen i mål med kneet fra kort hold. Spissen har dermed scoret 33 mål på sine 34 siste Premier League-kamper.

Bortelaget hadde overtaket i omgangen, men kvarteret før slutt yppet Burnley seg. James Tarkowski headet et innlegg inn i boksen – Michael Keane fikk headet ballen videre mot mål, men Aleksander Kolarov blokkerte på streken.

Og på overtid fikk Burnley to store muligheter til å utligne. Ashley Barnes prøvde seg med et akrobatisk avslutningsforsøk fra åtte meter, men Claudio Bravo reddet. City vant dermed 2-1 på Turf Moor.

Dermed topper Manchester City tabellen med sine 30 poeng, men både Chelsea og Liverpool kan gå forbi dersom de vinner sine kamper lørdag. Burnley er på en foreløpig tolvteplass med 14 poeng.