PÅ HALV ÅTTE: Juletreet lengter ut i vannet. Trolig er det mudderbunnen som har spilt arrangørene et puss.
PÅ HALV ÅTTE: Juletreet lengter ut i vannet. Trolig er det mudderbunnen som har spilt arrangørene et puss. Foto: Anniken J. Hjertholm

Det så mørkt ut for lysfesten ...

BERGEN (TV 2): Juletreet ved Lille Lungegårdsvann var i ferd med å velte. Mannskapene jobber på spreng for å rette opp treet til julefesten klokken 16.00 lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lysene på det store juletreet på Festplassen i hjertet av Bergen, er fast innslag på den årlige lysfesten.

Men lørdag morgen så det virkelig mørkt ut for lysfesten. Det enorme juletreet var i ferd med å velte, og sto på halv åtte ut over vannet, skriver BT.

– Jeg fikk en urovekkende beskjed i morges om at treet ikke lenger er i vater. Da kalte vi inn all beredskap. Nå er det i noenlunde posisjon, sier prosjektleder for lysfesten, Marianne Boge til TV 2.

Selv om det ikke virker som en stor sak, kan det bli en stor sak i Bergen, der følelser lett kan ta overhånd.

– Jeg tror bergenserne tåler dette, og lysfest blir det uansett, sier Boge.

Tommy Svanevik er én av mannskapene som har fått heltestatus, etter at han og kranbilselskapet han driver har rettet opp igjen juletreet.

Treet står på en flåte ute i vannet. I løpet av natten har flåten fått slagside, trolig på grunn av at et betong element har sunket lenger ned i mudderbunnen enn ventet.

– Vi har hatt folk på stedet siden i natt. Det er en ny flåte i forhold til tidligere år. I natt fikk i stabilisert flåten. Vi er her med to biler og har fått løftet treet på plass, sier Svanevik til TV 2.