Dansk kanon sendte Jerv videre

Jerv snudde kampen i løpet av ni minutter – møter Stabæk til duell om Tippeliga-spill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jerv - Kongsvinger 2-1

Saken oppdateres!

Jerv lå under hjemme på Levermyr, men en Andersen-heading og en dansk kanonscoring fra Tonny Brochmann snudde kampen for vertene. Nå venter Stabæk i de to siste kvalikkampene.

Jerv-kaptein Glenn Andersen var innblandet i baklengsmålet, men fikk sin revansje med sin utligning kort tid senere. Etter kampen benyttet han anledningen til å sende et stikk til Mjøndalens Christian Gauseth, etter krangelen etter forrige kvalikkamp.

– Dette var gøy! Jeg må nesten sende en hilsen til Gauseth som sitter hjemme med Güven-drakten. Det var synd at han ikke spilte i dag. Jeg skal få Keita til å ta en telefon til Gauseth og gi ham en drakt, så han kan holde med Stabæk i neste kamp, sier Glenn Andersen til TV 2.

Kvalikkampene mot Stabæk spilles 30. november og 4. desember.

– Det blir knallgøy å møte Stabæk. Vi møtte Start i kvalik i fjor, og nå møter vi et godt Stabæk-lag som blir en kjempeutfordring, sier Jerv-kapteinen.

Dermed endte Kongsvingers eventyrsesong på Levermyr i Grimstad.

– Det er tungt nå. Vi kom fra andredivisjon og har hatt en veldig god sesong, men vi er en veldig ambisiøs gruppe, så akkurat nå er vi veldig skuffet, sier KIL-trener Luis B. Pimenta til TV 2.

Slik var kampen
De tapende cupfinalistene måtte klare seg uten tre av sine nøkkelspillere i lørdagens kvalikoppgjør i Grimstad. I tillegg til Mats Cato Moldskred, måtte også Adem Güven og Ørjan Røyrane stå over grunnet skader. Trioen har stått for 29 av Kongsvingers 58 mål i OBOS-ligaen og kvaliken.

Men høstens store overraskelseslag hadde flere målscorere på lur. Etter femten minutter utnyttet Maikel en kommunikasjonssvikt i Jerv-forsvaret, og satte inn 1-0.

Martin Ellingsen slo en smart langpasning fra midtstreken. Jervs Glenn Andersen feilberegnet totalt, og Maikel lurte seg mellom forsvaret og keeper, før han satte ballen enkelt i mål bak keeper på halvdistanse.

– Festen fortsetter for KIL! En genial pasning fra Ellingsen. Glenn Andersen skjermer og venter på at keeper Knutsen skal komme ut. Kommunikasjon kan være så vanskelig, kommenterte TV 2s Marius Skjelbæk.

– Jeg hørte Øyvind (Knutsen jou. anm.) rope, og jeg regnet med at han skulle ta den, men det gjorde han ikke, sa Glenn Andersen om baklengsmålet til TV 2.

Men Jervs kaptein kom sterkt tilbake. Etter en halvtime stusset 36-åringen inn utligningen etter et hjørnespark. Kristoffer Tønnesen svingte inn corneren og Michael Ogungbaro fikk headet mot mål. Like foran kassen sto Andersen umarkert og headet inn 1-1 fra kort hold.

Fem minutter før pause forserte Eirik Haugstad nedover langs høyrekanten, før han slo inn i feltet. Ovlien fikk klarert, men ballen landet hos Tonny Brochmann, som klinket ballen vakkert i mål fra 17 meter.

Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med 2-1-ledelse.

Kaotisk andre omgang
Kongsvinger startet best etter hvilen, og etter 63 minutter måtte Knutsen varte opp med en kjemperedning for å stanse et godt skuddforsøk fra Martin Ellingsen.

Utover i omgangen begynte frustrasjonen å bli synlig i Kongsvinger-laget. Kirill Suslov ble rasende på dommeren, da russeren mente at Lind skulle ha fått gult kort etter en duell. Det gule kortet var det imidlertid Suslov som fikk for protester, og forsvareren måtte holdes tilbake av keeper Fredrikson.

I sluttminuttene ble Espen Nystuen byttet innpå for gjestene. Den spillende sportssjefen dannet dermed et meget duellsterkt spisspar sammen med Mame Niang.

Alexander Lind fikk en god mulighet til å sende Jerv opp i 3-1 etter 82 minutter, men spissen ble for ubesluttsom og Fredrikson fikk avverget.

Tre minutter på overtid fikk Kongsvinger en gigantisk sjanse til å sette inn utligningen. Maikel ble spilt alene med Knutsen, men Jerv-keeperen gjorde seg stor og fikk reddet. Like etter blåste dommeren i fløyten og Jerv kunne slippe jubelen løs.

Nå venter et dobbeltoppgjør mot Stabæk. De kampene spilles 30. november og 4. desember.

Slik startet lagene

Jerv: Knutsen; Corovic, Andersen, Knudsen, Tønnesen; Brochmann, Ogungbaro, Hagen; Haugstad, Lind, Berglann.

Kongsvinger: Fredrikson; Pålerud, Ovlien, Suslov, Richardsen; Holter, Vennberg, Ellingsen, Hélio Pinto, Maikel; Niang.