Johannes Høsflot Klæbo i sprintprologen  i lørdagens verdenscupåpning i Ruka.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Johannes Høsflot Klæbo i sprintprologen i lørdagens verdenscupåpning i Ruka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Den norske sprintsensasjonen raskest i prologen – Sundby slått ut

Verdenscupdebutant Johannes Høsflot Klæbo presenterte seg med en gang da han var raskest i prologen på den klassiske sprinten i finske Ruka.

Se komplett resultatliste her!

Klæbo var 0,81 sekunder raskere enn russeren Aleksandr Panzjinskij, mens Marko Kilp fra Estland var 2,01 sekunder bak på tredjeplass.

De andre norske løperne var ikke blant de raskeste på prologen. Pål Golberg, som gikk inn for Petter Northug, var nest best av de norske på en åttendeplass, men han var 3,40 bak Klæbo.

Martin Johnsrud Sundby (34) og Ola Vigen Hattestad (44) gikk så svakt at de ikke klarte ta seg inn blant de 30 beste. De to var 7,46 og 7,87 bak Klæbo.

– Det var godt å komme i gang med sesongen, få startnummer på brystet og kjenne på nervene igjen. Å få verdenscupsesongen i gang. I utgangspunktet skulle jeg ikke gått her i dag, men jeg fikk ikke gått noe skirenn forrige helg pga. sykdom. Da var det godt å få debuten, sier Johnsrud Sundby til TV 2.

– Jeg fikk testet kroppen på noe jeg ikke har gjort tidligere. Jeg er vel den første som staker her i Ruka. Det lyktes jeg ikke med. Det var en nedtur, men jeg gleder meg til i morgen, sier Johnsrud Sundby til TV 2.

Søndag er det 15 kilometer klassisk for herrene.

Øvrige norske plasseringer som tok seg videre: 10) Sondre Turvoll Fossli (3,66), 12) Finn Hågen Krogh (4,60), 29) Emil Iversen (6.96).

Heller ikke Martin Løwstrøm Nyenget (8,16) på 46.-plass får gå utslagsrundene senere lørdag. (©NTB/TV 2)