Rein ble slept etter bil i 80-
sone: – En fare for andre

Politiet varsler at de vil undersøke saken videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ettermiddag oppdaget en bilist opp at en rein ble slept etter bilen foran, bundet i et tau. Det hele ble filmet med et dashbordkamera.

– Jeg trodde først det var en plastpose eller noe, så jeg kjørte helt opp bak bilen for å se nærmere og oppdaget at det var en rein. Da skrudde jeg på kameraet, for det er et sjeldent syn, sier sjåføren, som ønsker å være anonym, til TV 2.

Sjåføren sier hendelsen ble filmet ved Kløfta i Alta, og at pickupen holdt en fart på rundt 60 kilometer i timen, i en 80-sone, opplyser bilisten.

– Jeg fikk ikke med meg registreringsnummeret, så jeg aner ikke hvem det var. Det første som slo meg var at dyret var påkjørt og at vedkommende hadde hentet reinen, men det er uansett ikke en fin måte å frakte dyret på. Jeg er ganske sikker på at reinen var død fra før.

Han kaller opptrinnet for ren latskap, fordi kadaveret hadde fått plass på lasteplanet. Alta-mannen forteller at han ikke var redd for å kjøre bak, men at det kunne gått galt.

– Dyret er jo bare festet i et tau, så det kunne jo ha løsnet og truffet meg i fronten, eller noen andre ved veien. Så det var absolutt ikke ufarlig, sier han.

Det var avisen iFinnmark som først omtalte saken.

– Er det faen meg mulig?

Under videoen som ble publisert på Facebook-siden til sjåføren som fanget opp hendelsen, hagler det med reaksjoner.

«Fytti katta!!! Noe så kvalmt!», skriver én.

«Er det faen meg mulig? Håper det blir tatt tak i og at sjåføren får en kraftig smell tilbake for det der», skriver en annen.

«Uff, dyremishandling», mener én.

Alta-mannen er ikke overrasket over alle kommentarene.

– Det tok litt av ja, men det viser bare at folk engasjerer deg og at dette ikke var greit. Jeg håper at folk lærer av dette og at det er siste gang vi ser noe slikt.

– Kan være straffbart

Politiet i Vest-Finnmark har ikke fått inn noen meldinger, men ønsker å følge opp hendelsen.

– Vi skal se om vi klarer å finne ut av hva dette er for noe og eventuelt etterforske det videre, sier operasjonsleder Andreas Vesterhus til TV 2.

– Er dette straffbart?

– Ja, det kan fort være straffbart for brudd på veitrafikkloven. Å ha et stort dyr på slep på den måten kan føre til at bilen mister kontrollen, eller være til fare for andre trafikanter eller forgjengere. Det er vanskelig å si noe om tilstanden til dyret basert på videoen og bildene.

Har du noe kjennskap til hendelsen, ta kontakt med oss: