Overnattet i telt natt til fredag – ble norgesmester i poker natt til lørdag

Stian Bruheim er ny norgesmester i Pot Limit Omaha.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stian Bruheim gikk til topps i Pot Limit Omaha-turneringen i poker-NM natt til lørdag.

Etter en intens og spennende heads up duell mot Endre Sagstuen, kunne til slutt Bruheim strekke armene i været som ny norgesmester i øvelsen Pot Limit Omaha.

Se Bruheim vinne PLO-NM i videovinduet øverst!

– Det er utrolig deilig! Jeg er litt forelsket i meg selv akkurat nå, gliste den ferske norgesmesteren i intervju med TV 2.

Bruheim tar med seg over 174 000 skattefrie kroner i tillegg til det gjeve NM-trofeet.

Penger som kommer svært godt med, med tanke på hvordan den ferske norgesmesteren valgte å tilbringe natten før sitt livs største triumf.

– Jeg bodde faktisk i telt utenfor turneringslokalene natt til fredag før jeg skulle spille dag to. Men i natt bestilte jeg hotell i middagspausen da jeg hadde kommet langt nok inn i pengene, ler Bruheim.

Av 359 spillere som stilte til start på dag en av turneringen som startet torsdag ettermiddag, var det bare to igjen fredag kveld. Og det var ikke hvem som helst Bruheim fikk bryne seg på heads up.

Sagstuen har nemlig markert seg som en av Norges aller beste PLO-spillere med flere sterke NM-plasseringer de siste årene.

– Det er utrolig kjipt akkurat nå. Jeg var så nær, og da er det kjedelig ikke å gå helt til topps, sier en skuffet Sagstuen til TV 2.

Senest i mars gikk Sagstuen til topps i samme øvelse under NM i Dublin.

– Jeg vet han har resultater, men det betyr ingenting. Jeg bommet kanskje litt taktisk ved å gjøre et par dårlige syn, men jeg visste ikke hvor god han var heads up, sier en fornøyd Bruheim.

Etter at Espen Ringstad røk ut på tredjeplass satt Bruheim igjen med fem ganger så mange sjetonger som Sagstuen.

– Han hadde mye mer enn meg hele tiden, så jeg visste at jeg måtte ha minst en dobling for å snu det. Det er litt bittert nå, sier Sagstuen.

Bruheim innrømmer imidlertid at sjetongovertaket var viktig for ham.

– Det hjelper å ha en stor ledelse, så jeg hadde feilmargin. Det var det som gjorde at jeg tok ham. Hadde det ikke vært for det så kunne jeg fått et problem, sa Bruheim.

Selv om det ikke ble NM-tittel for ganger tidligere norgesmester Sagstuen, kan han i det minste trøste seg med drøye 112 000 kroner for innsatsen.