Skadekrise for Kongsvinger før kvalik-kampen

Flere sentrale spillere ute før møtet med Jerv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jerv – Kongsvinger ser du på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo lørdag fra kl. 11.55

Grimstad (TV 2): Tidligere denne uken kom nyheten om at Adem Güven er uaktuell for spill mot Jerv i kvalifiseringskampen lørdag på grunn av en strekk på fremsiden av venstre lår. Men utover i uken ramlet det inn flere dårlige nyheter, og da Kongsvinger-gutta satte seg på bussen nedover til Grimstad fredag ettermiddag, var det også uten ytterligere to spillere.

– I tillegg til Güven, er også Ørjan Røyrane og Mats Moldskred ute og ikke med i troppen, bekrefter spillende sportssjef og daglig leder Espen Nystuen.

Til sammen står disse tre spillerne for 29 av Kongsvingers 58 mål i OBOS-ligaen og kvaliken, altså halvparten av scoringene.

– Vi har erstattere som kan komme inn og gjøre en jobb, men når det er snakk om tre spillere, ser vi selvsagt på det som uheldig.

– Hvordan løser dere det?

– Vi har ikke helt bestemt oss ennå. Vi skal ha et møte i kveld og se på det, sier Nystuen til TV 2 i bussen på vei ned mot kystbyen fredag ettermiddag.

De har noen timer på seg til å pønske ut en plan. Lørdag kl. 12 venter Jerv på andre banehalvdel på Levermyr.

– Det blir en vanskelig kamp. Vi tapte på Levermyr tidligere i år, det var en av de kampene vi slet mest med i hele sesongen. At Jerv ble nummer tre på tabellen mens vi ble nummer fem, har ikke så mye å si i en enkeltkamp som denne, men det viser styrkeforholdet over en hel sesong. Utfordringen ligger i mange faktorer som gjør det vanskelig, og så kommer vi til en litt typisk, norsk gressbane i november.

Levermyr har skapt trøbbel for mange lag, men etter en uke med opphold og fine temperaturer, ser matta grei ut kvelden før avspark.

– Hvor mye hensyn tar dere eventuelt til banen?

– Vi spiller etter forholdene. Hvis ikke det går an å spille langs bakken, så prøver vi ikke å spille oss ut bakfra som vi pleier, så dette er noe vi er klare til å vurdere når vi kommer dit, sier Nystuen.

Etter at KIL altså har tatt seg til kvalifiseringen denne sesongen, og hele veien til cupfinalen mot Rosenborg, er det blitt mye oppmerksomhet rundt Hedmarkingene. Mange har nok fått opp øynene for flere av spillerne etter suksess på banen i beste sendetid.

– Vi opplever stor interesse, spesielt fra media er det trykk om dagen. Det setter vi selvsagt pris på. Vi vil så klart få frem profiler når vi er en liten klubb, det er en grunn til at vi jobber som vi gjør. Det har vært konkret interesse fra andre klubber, men per i dag er det ingen bud på våre spillere.

– Hvilke spillere er mest interessante?

– Det er den lokale fireren vår, med Martin Ellingsen i front. Han er lengst fremme av de unge vi har i klubben i dag og kommet lengst i utviklingen. Han er allerede en veldig god fotballspiller, og kommer til å bli enda bedre. Han er seriøs og klok. Fotball-Norge kommer til å nyte godt av ham, sier Nystuen.

Så spørs det hvordan det går om det ikke skulle bli opprykk på Kongsvinger. Hva om flere av spillerne forsvinner til andre klubber i stedet for å prøve igjen neste år?

– Vi har en plass i næringskjeden, og det er ikke på topp. Dette er jo en del av gamet, og hvis noen er interessert i å hente noen av våre spillere, sitter vi på kontrakter på stort sett alle som er verdt penger. Vi bestemmer selv hvem vi vil slippe og ikke - vår oppgave er å utvikle noe nytt om vi skulle slippe noen av de vi har.

Men først venter altså Jerv i Grimstad, før eventuelt to kamper mot Stabæk 30. november og 4. desember.

– Det er dette vi jobber for, så vi må huske å sette pris på det nå. Kampen mot Jerv blir den viktigste for klubben på lang tid. Vinner vi, venter to kamper mot et Tippeliga-lag som avgjør hvilke divisjon vi er i til neste år, så dette er ordentlig stas, sier Nystuen.