Storfavoritten falt fra seieren – lillebror vant

Forrige sesongs suverene verdenscupvinner, Peter Prevc, falt fra seieren i Ruka fredag. Det førte til at lillebror Domen vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Video med tillatelse fra NRK.

Suverene Peter Prevc ledet klart etter førsteomgangen i Ruka fredag, men falt da han skulle hoppe dagens siste hopp.

Dermed gikk seieren i stedet til lillebror Domen, som tok sin første verdenscupseier.

Tyskeren Severin Freund ble nummer to, mens Peter Prevc ble nummer tre, fallet til tross.

Skuffende norsk innsats
De norske hopperne skuffet voldsomt i verdenscupåpningen. Daniel Tande ble best av de norske på 14. plass.

– Jeg gjør mine to dårligste hopp i bakken nå i konkurransen. Det er altfor dårlig. Det første hoppet setter meg nok litt ut. Jeg hadde forventet å være høyere opp på lista enn dette, sier Daniel-André Tande til TV 2.

– Det var ingen som klarte å ta ut det de er gode for. Det er såpass tøft i toppen av internasjonal hoppsport nå at da blir det en konkurranse vi ikke er med å setter preg på, som vi så som mange ganger i fjor, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

– Wake up-call
Andreas Stjernen var nest beste norske hopper på 20. plass.

Anders Fannemel fulgte på plassen bak, mens Johann André Forfang endte på 24. plass. Halvor Egner Granerud og Joachim Hauer kom ikke til finaleomgangen. Granerud endte på 36. plass etter et svev på 132,5 meter og 133,8 poeng. Hauer landet på svake 105 meter, konkurransens korteste svev, endte sist og ble attpåtil diskvalifisert på grunn av uregelmessig hoppdress.

– Vi fikk oss en wake up-call nå i starten. Vi har sett på treningen i dag og i går at vi kan være aller best, men det er ikke da det teller. Det er jo i rennet, og vi lyktes ikke med det. Men det skal vi helt klart sørge for at vi får orden på, så vi viser oss fra en bedre side allerede i morgen, sier Bråthen.

(NTB/TV 2)