DRAMA: Det ble et skikkelig drama i sluttminuttene, men New York Rangers holdt unna mot Philadephila Flyers.
DRAMA: Det ble et skikkelig drama i sluttminuttene, men New York Rangers holdt unna mot Philadephila Flyers. Foto: Derik Hamilton

Rangers holdt på å havne i trøbbel etter Zucca-styring

Henrik Lundqvist reddet 40 skudd, men New York Rangers holdt på å rote bort seieren på slutten etter Zuccarello-inngripen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Philadelphia Flyers - New York Rangers (2-3)

Det første av totalt fire møter mellom Mats Zuccarellos New York Rangers og Philadelphia Flyers denne sesongen, fikk nok flere Flyers fans til å sette Thanksgiving-kalkunen i halsen.

Etter en enorm sluttspurt fra vertene, dro Rangers i land en viktig 3-2-seier i Philadelphia.

Det siste målet kom to minutter før slutt, og ble styrt inn av Zuccarellos kølle.

– Det er sånn som skjer. Man prøver å blokke skudd da, også treffer den køllen og går inn. Det er sånn som skjer, og det er ikke noe å gjøre med det, sier han til TV 2 i garderoben etter kampen.

Det ble ingen poeng på nordmannen, men med 15 poeng på 22 kamper er han fortsatt på fjerdeplass på klubbens poengliste.

Rangers ekstremt effektive

Vertene fra Philadelphia tok initiativet i kampen, men supermålvakt Henrik Lundqvist stod som en vegg på et tosifret antall store sjanser. At to av 40 skudd går inn er nesten umulig å unngå.

– Han var god i dag, og er der vi trenger han for at vi skal vinne kamper. Vi dekker bra med skudd, og holder dem på utsiden. Men han holder oss inne i kampen, sier Zuccarello om sin svenske lagkamerat.

Med sju minutter igjen av den første perioden slo Rangers, kanskje noe ufortjent, tilbake. J.T Miller fant Derek Stephan, som ga gjestene ledelsen.

Snaut to minutter senere økte New Yorkerne forspranget. Nydelig pasning fra Jimmy Vesey dekket bordet for Matt Puempel, som kunne krysse av for sitt første mål denne sesongen.

Rangers hadde ikke spilt seg til mange sjanser, men tok ekstremt godt vare på sjansene de fikk.

I midtperioden fortsatte vertene å presse, men takket være en strålende Lundqvist holdt han Rangers-buret rent. Isteden la poengmaskinen Kevin Hayes på til 3-0, med drøye sju minutter igjen av midtperioden. Hans tiende mål denne sesongen.

– Det var en tøff bortekamp. Jeg syns egentlig ikke de skapte så alt for mye før i tredje periode. Det var en kamp med mye grovarbeid og taklinger, der vi må spille kompakt i forsvar. Så det er alltid deilig å vinne her borte, smiler Zuccarello.

For etter at Rangers ledet 3-0 etter de to første periodene, reduserte Andrew Mcdonald for Flyers i starten av siste periode - dessverre med Zuccarello på isen.

Med to minutter igjen på klokka reduserte vertene og Shayne Gostisbehere nok en gang, og det var her pucken ble styrt i mål av Zuccas kølle. Etter en enorm sluttspurt fra Flyers ble det noen virkelig nervepirrende minutter, men Rangers dro seieren i land.

Sterk sesongstart

Mats Zuccarello spilte på rekke med Rick Nash og Brandon Pirri i Flyers-kampen. Rekken som produserte det eneste målet i forrige kamp, da det ble et sviende 6-1-nederlag mot Pittsburgh Penguins.

Blåtrøyene var tydelig revansjesugne fredag kveld, og med to nye poeng i bagen har Rangers hatt en meget sterk sesongstart.

De ligger på andre plass sammenlagt i NHL, og snuser på tabelltoppen. Montreal Canadiens er kun ett poeng foran, men riktignok med en kamp mindre spilt.

Kanadierne spiller lørdag, mot Detroit Red Wings.