VIL INNTA TRONEN: Arne Sandstø mener Jerv kan ta Starts plass.
VIL INNTA TRONEN: Arne Sandstø mener Jerv kan ta Starts plass. Foto: Schrøder, Tor Erik

Vil overta fotballtronen på Sørlandet

Arne Sandstø vil ikke kalle Jerv en døgnflue i norsk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jerv – Kongsvinger ser du på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo lørdag fra kl. 11.55

Grimstad (TV 2): Ettersom Start rykket ned til OBOS-ligaen i år, øyner Jerv muligheten til å ta over fotballtronen på Sørlandet. Trener Arne Sandstø vil gripe muligheten med begge hender, selv om Thailand-ferien gikk i vasken da den første kvalik-kampen mot Mjøndalen ble utsatt.

– Akkurat nå sitter familien på Gardermoen, har sjekket inn og er klare for avreise, sier Sandstø fredag ettermiddag.

50-årsgaven fra familien må dame og barn nyte uten ham – foreløpig.

– De ringte rundt til fotballfolk for å forhøre seg om når den siste datoen det kom til å bli spilt en kamp var. De fikk beskjed om at 25. november var desidert siste dag, innenfor der skulle man ha god kontroll. Men så skjer alt som ikke skal skje; Kongsvinger gikk til cupfinale mens det regnet vekk her, så det …

Hjemme i Norge nyter likevel Sandstø sesonginnspurten i Grimstad, og tror kystbyen kan bli Sørlandets nye storhet – på bekostning av klubben han trente for åtte år siden.

– Jeg tror ikke vi hadde gjort det noe dårligere enn Start gjorde det i år. At de ikke har klart å organisere seg til flere poeng og seirer enn de har gjort, synes jeg er rart. Hvis de mister noen av de beste spillerne, fortsetter å ha dårlig økonomi og får inn mange unge, skal jeg love Start at da er det ikke lett å vinne OBOS-ligaen med bare ungdommer. Da blir de avkledd. Hvis Start er midt på tabellen til sommeren, er det ikke gøy å være i Kristiansand, sier den tidligere Start-treneren.

Jerv endte på 3. plass i årets OBOS-liga, ni og seks poeng bak henholdsvis Kristiansund og Sandefjord som sikret seg de direkte opprykksplassene. Etter 2-1 over Mjøndalen i den første kvalifiseringskampen, står cupfinalist Kongsvinger og eventuelt Stabæk over to kamper mellom Jerv og klubbens første Tippeliga-sesong noensinne.

– Hvis vi gjør jobben vår, enten i Tippeligaen eller her i OBOS-ligaen, kan det fort skje noe. Vi har felles sponsorer, og de må begynne å tenke på hvor stor del som skal gå hvor. Nå er det naturlig at mest går til Start, men over tid kan det skje noe som gjør at de ser en endring. Om vi rykker opp, vil de merke at det skjer mye positivt og at det er masse energi her i området. Det er jo derfor man sponser, så det kan gi oss et løft.

– Er det realistisk at Jerv rykker opp nå?

– Først og fremst skal vi tenke på kampen som er nå på lørdag, vi bruker all vår energi på den. Men Kongsvinger og Jerv mener jeg har en 50/50-sjanse mot Stabæk. Jeg har sett dem en del ganger, de har et bra toppnivå, men et lavt bunnivå. Det er en grunn til at de ligger der de ligger, og jeg synes den som vinner her på lørdag har en stor sjanse til å klare seier over to kamper mot dem.

Men først venter altså Kongsvinger. Cupfinalisten som ble banket 0-4 av Rosenborg på Ullevaal for under en uke siden.

– Jeg tror ikke det har noe å si. De har helt sikkert sett på gode bilder av hva de var dårlige på mot RBK. Vi har ikke samme kvalitet som trønderne, men spiller på samme måte, så da finner nok Kongsvinger de hullene de kanskje kan utnytte bedre enn de klarte mot trønderne. Disse kampene lever sitt eget liv, sier Sandstø, som har alle gutta sine friske og raske kvelden før kamp.

– Gruppen er veldig klar for seier i morgen. Uken har vært lystbetont og det har sett veldig bra ut på trening, så det gir ekstra tro på at vi skal klare det.

Jerv – Kongsvinger ser du på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo lørdag fra kl. 11.55