Johan Olsson
Johan Olsson

Svensk skistjerne ville bytte langrenn med skiskyting

Johan Olsson mistet lysten på å gå langrenn og var nær ved å begynne med skiskyting etter dopingskandalene i Finland i 2001. Sommerens turbulente saker i norsk langrenn har også tæret på humøret til svensken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en sesong med langløpssatsing er 36-åringen klar for "comeback" i verdenscupen. 36-årige Johan Olsson stiller som en av favorittene på søndagens 15 kilometer klassisk.

Kunne blitt skiskytter

Under et møte med internasjonal presse i Ruka foran helgens verdenscupstart fortalte Olsson at dopingsakene som ble avdekket i finsk langrenn under VM på hjemmebane i 2001 nær hadde ødelagt hans karriere.

– Jeg stilte meg mange spørsmål på den tiden og skal ærlig innrømme at jeg var på nippet til å begynne med skiskyting. Men tilfeldighetene gjorde at jeg ikke fikk tak i gevær. Jeg følte meg ikke hjemme i det som vi fikk vite da, forteller Olsson.

Barn mobbes

Olsson har fulgt nøye med på hva som har skjedd i norsk langrenn den senere tid, og det har gått inn på den rutinerte svensken.

– Det verste er å høre at barn som er avhengig av astmamedisin blir mobbet. For min egen del har den største utfordringen vært at jeg bruker mye energi på å fundere, jeg stiller meg selv mange spørsmål, forklarer Johan Olsson

Topp tre

Johan Olsson føler seg skråsikker på at Martin Johnsrud Sundby vinner søndagens 15 kilometer i Ruka, andremann blir Maxim Vylegzhanin, Russland, mens Didrik Tønseth kommer på tredjeplass, alt i følge Johan Olsson. Selv tror han at han blir 38. mann.