Hilde gråt da hennes etterforskning stanset overgrep mot barn

Hilder Reikrås (38) felte tårer da etterforskningen i operasjon Dark Room førte til at 25 poltiansatte ved Vest politidistrikt stanset overgrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hilde Reikrås (38), som startet og ledet etterforskningen bestemte seg allerede på ungdomskolen for å bli politi for å hjelpe andre.

En magefølelse hun fikk under arbeid med saken til en 14-åring, førte til et ti måneders dypdykk i grusomheter mot barn.

Hun tok jobben med seg hjem da 14-åringen anmeldte en 22-åring for overgrep:

– Jeg fikk en magefølelse. Én ting var materialet som ble funnet i beslaget som var av veldig grov karakter, og det var veldig mye. Så var det veldig utstrakt kontakt med andre, en enorm kontaktliste. Og da tenkte jeg når det er så omfattende et sted, hva da med alle de andre stedene her da? sier Reikrås.

Etter søndagens avsløring har hennes 25 kolleger fått enda flere tips.

– Det er jo tøft. Det er grove bilder og filmer. Vi er også småbarnsforeldre og det går innpå oss men vi har en jobb å gjøre! Vi har stanset overgrep. Da vet du at det du gjør det er så utrolig viktig, og at det nytter. Så jeg blir veldig rørt av det. I går fikk vi blomster fra 25 tidligere overgrepsutsatte der de skrev «aldri gi opp!», sier hun.

– De siste dagene har jeg hatt følelsene litt på utsiden – glede over alt som skjer, så det har jeg grått en skvett på, sier etterforskeren.

Hilde Reikrås har sin spesielle måte å hente styrke til å klare jobben - se reportasjen fra Lørdagsmagasinet øverst.