DØMT: 24-åringen fikk forkynt dommen i Bergen tingrett mandag.
DØMT: 24-åringen fikk forkynt dommen i Bergen tingrett mandag. Foto: Hommedal, Marit

Student (24) dømt til tre år og åtte måneders fengsel for overgrep mot flere barn

Avsløringen av den unge mannen ble starten på operasjon «Dark room».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

24-åringen fra Vestlandet ble mandag dømt til tre år og åtte måneders fengsel for overgrep og seksuelle krenkelser av barn under 16 år.

Ifølge tiltalen var det tilsammen 18 ofre. De fleste barna var mellom 13 og 16 da overgrepene skjedde, og det var både gutter og jenter blant ofrene.

Mannen dømmes for fysiske voldtekter av tre jenter under 16 år. Han dømmes også for å ha forledet sju barn under 16 år til seksuelt krenkende adferd. Han må betale erstatning til flere ofre han har hatt lurt til å dele seksuelle bilder og videoer med seg over internett.

24-åringen erkjente straffskyld for alle tiltaleposter, og fikk straffreduksjon som følge av en uforbeholden tilståelse. Han har også samarbeidet med politiet etter pågripelsen.

Starten på operasjon Dark Room

Det var moren til en av jentene han voldtok som anmeldte saken i fjor høst. Da politiet pågrep den da 23 år gamle mannen var han i besittelse av 2300 bilder og 190 videoer av seksuelle overgrep mot barn. En del av dette materiale var bilder av grove overgrep mot spedbarn og småbarn.

Disse bildene og kontaktnettet som lå på datamaskinen til mannen ble starten på operasjon Dark Room som har avslørt et omfattende nettverk av norske menn som produserer, deler og bruker overgrepsbilder av, i hovedsak, norske barn.

Etterforskningen viste at 24-åringen begynte å oppsøke nettsider hvor overgrepsmateriale deles i 2010. Han er dømt for tre voldtekter av jenter under 16 år.