Saksøker UEFA etter offsidemål i Champions League-finalen

Atlético Madrid-supporter vil ha 15.000 kroner i erstatning for psykisk påkjenning etter finaletapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scoringen i Sportsnyhetene øverst.

Atlético Madrid-supporter José Antonio Campon har saksøkt det europeiske fotballforbundet etter at Real Madrid slo byrivalen i Mesterliga-finalen. Det skriver AS.

Totalt ber Campon om 15.000 kroner i erstatning, fordelt på erstatning for billetten (1450 kroner) og erstatning på grunn av den psykiske skaden påført (13.500).

Grunnen er Sergio Ramos 1-0-scoring i oppgjøret. Ramos nettkjenning kom etter at midtstopperen tilsynelatende stod offsideplassert.

Atlético Madrid utlignet i andre omgang, før Real Madrid vant på straffespark.

Likevel mener Campon at hendelsen i forkant av 1-0-målet påvirket kampen urettmessig, og at det forandret kampen til fordel for et av lagene.

– UEFA brukte ikke alle midler for å sikre at regelverket ble fulgt, og valgte en dommer (Clattenburg) som ikke oppfylte det som kreves av en i den posisjonen, skriver supporteren i sitt søksmål.

Nå ønsker Campon å få innført videodømming også når det kommer til offsideavgjørelser.

– Vi krever at man innfører tekniske hjelpemidler som eksisterer og som allerede brukes i andre sporter. Disse feilene går alltid på bekostning av de svakeste, sier José Antonio Campon til AS.

Supporterens advokat, Carlos Mendez, forventer at videodømming vil bli innført. Teknologien eksisterer allerede, men foreløpig er den bare tatt i bruk i målsituasjoner i enkelte situasjoner.

Mendez mener at lignende urettferdighet eller forsømmelse ikke ville være akseptabelt i andre situasjoner enn fotball.

– Dersom du går på kino og det ikke er lyd så får du pengene tilbake. Dette er det samme. Det er en regel som ikke er blitt fulgt. Det er forsømmelse i jobben, og da må man betale konsekvensen. Det er derfor vi retter kravet mot arbeidsgiveren (UEFA), og deres ansatte (Clattenburg).

Atlético Madrid er kjent med søksmålet, men har bestemt seg for ikke å bli en del av det.