SIKTET FOR TRUSLER: Den bedragerisiktede lurelegen samtykket i dag til ny varetektsfengsling i Aust-Agder tingrett. På bildet til høyre holder hun en skalpell, og ifølge ekskjæresten sendte hun dette som en trussel etter at han rømte fra henne. Foto: Screenshott
SIKTET FOR TRUSLER: Den bedragerisiktede lurelegen samtykket i dag til ny varetektsfengsling i Aust-Agder tingrett. På bildet til høyre holder hun en skalpell, og ifølge ekskjæresten sendte hun dette som en trussel etter at han rømte fra henne. Foto: Screenshott

Lurelegen fengsles i åtte nye uker

Det foreligger klar og konkret gjentakelsesfare, mener politiet, som fikk medhold i videre fengsling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen i 30-årene fra Aust-Agder har samtykket til videre fengsling.

Hun er blant annet siktet for en rekke tilfeller av bedrageri. Blant annet har hun utgitt seg for å være nevrokirurg, og tatt bilder av seg selv i legefrakk inne på Sørlandet sykehus.

Ett av de groveste punktene er etter det TV 2 kjenner til trusler mot en ekskjæreste, som hun var sammen med inntil få uker før hun ble pågrepet.

I fengslingskjennelsen heter det blant annet at det fortsatt foreligger en klar og konkret gjentagelsesfare, og retten viser til at saken omfatter et betydelig antall fornærmede. Siktelsene beskriver svært ulike måter hun har gått frem på.

Svindlet MS-syk

Blant annet fikk hun MS-syke Julie Trippestad (27) til å tro at hun var nevrokirurg med MS som spesialfelt, og svindlet henne for 133.000 kroner.

Tidligere i år kjøpte den svindelsiktede et hus til 20 millioner, som hun slett ikke hadde penger til å betale.

Mange av sakene omfatter også svindel med hunder, der hun har solgt hunder som ikke er hennes.

Retten skriver også følgende:

Ved løslatelse er det sterk sannsynlighetsovervekt for at hun vil fortsette sin kriminelle virksomhet, og retten finner at det fortsatt er påkrevet at hun er varetektsfengslet for å hindre at hun begår nye straffbare handlinger.

21. november ble hun siktet for flere nye forhold, i tillegg til de tolv hun allerede var siktet for.

Det var i slutten av oktober at hun ble pågrepet av politiet i Kristiansand, hvor hun oppholdt seg hos en bekjent. Da hadde politiet vært på jakt etter henne i flere dager.

Politiet fortsetter nå etterforskningen både av eldre forhold, samt flere nye forhold som nylig er blitt anmeldt. Politiet går nå gjennom kvinnens aktivitet på diverse nettsteder, gjennomgår mobiltrafikken hennes og vil foreta flere avhør av både den siktede kvinnen og vitner.

Rettsaken vil ifølge Aust-Agder Tingrett sansynligvis starte i 2017, og rettens syn er at hun må påregne en lengre ubetinget fengselsstraff.