STOR ØKNING: Det er fullt under fredagsbønnen ved Islamic Cultural Centre sin  moské i Tøyenbekken, og muslimske menigheter får stadig flere medlemmer.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STOR ØKNING: Det er fullt under fredagsbønnen ved Islamic Cultural Centre sin moské i Tøyenbekken, og muslimske menigheter får stadig flere medlemmer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Muslimske trossamfunn vokser kraftig i Norge

Medlemstallet i muslimske menigheter her i landet har økt med 33 prosent siden 2012. I dag er 148.000 muslimer i Norge registrert som medlemmer i islamske trossamfunn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til sammenligning har folketallet i Norge økt med 4,5 prosent siden 2012.

Siden i fjor har antallet medlemmer i muslimske trossamfunn økt med 5,1 prosent – 7.200 personer. Islamske trossamfunn representerer dermed den nest største religionen i Norge, målt i antallet registrerte medlemmer og denne gruppen utgjør 2,8 prosent av befolkningen, viser tall Statistisk sentralbyrå (SSB) la fram fredag.

Det er bare registrert 770 medlemmer i jødiske trossamfunn i Norge i dag, viser SSB-tallene, men det er likevel 37 flere enn i fjor.

I alt var det per 1. januar 2016, 622.000 nordmenn som tilhører tros- eller livssynssamfunn utenfor Den norske kirke (DNK), noe som utgjør 12 prosent av befolkningen. Veksten siden i fjor er på hele 63.000 personer, mer enn 11 prosent. Folketallet det siste året har bare økt med 0,9 prosent.

Blant menighetene som vokser står den Den romersk-katolske kirken i Norge i en særstilling, og de har nå flere medlemmer enn før medlemsskandalen. (©NTB)