Rooney til angrep på media – får støtte av Zlatan

Wayne Rooney tok et oppgjør med pressen etter den historiske scoringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har stormet rundt Wayne Rooney (31) de siste ukene, men torsdag fikk Manchester United-kapteinen en etterlengtet opptur i 4-0-seieren over Feyenoord i Euroaligaen.

– Satte ikke en fot i bryllupet
Én scoring gjorde at Rooney nå er Manchester Uniteds mestscorende i europeiske turneringer med 39 fulltreffere – én mer enn Ruud van Nistelrooy.

Men like etter kampen var ikke Rooney bare opptatt av det historiske øyeblikket. I et intervju med BT Sport, som sendte kampen, tok han et oppgjør med den britiske pressen i kjølvannet av fyllesaken.

Bilder av en tilsynelatende sterkt beruset Rooney på en bryllupsfeiring under en landslagssamling med England har nådd avisene og preget ordskiftet rundt fotballen på balløyen.

– Alt er skapt av folk som deg selv som stiller spørsmål. Folk i media gjør en stor sak ut av ingenting. Jeg satte faktisk ikke en fot i bryllupet. Jeg synes det er synd at jeg må snakke om det nå etter en så strålende seier, sier Rooney til BT Sports.

Uttalelsen kommer kort tid etter at Rooney tok et oppgjør med det han omtalte som manglende respekt.

– Det føles som om media prøver å skrive nekrologen min, og jeg kommer ikke til å la det skje. Det som har skjedd er skammelig. Jeg elsker å spille for landet mitt, og jeg er stolt over det jeg har oppnådd frem til nå, men jeg er ikke ferdig ennå, sier Rooney.

Se Rooney bli historisk i videovinduet øverst på siden! (Video med tillatelse fra Max)

 Leverte Roma-spilleren tidenes rabona-scoring?

Får støtte av Zlatan
Til tross for den massive negative omtalen både sportslige og utenomsportslige hendelser, er det imponerende at Rooney fremdeles står støtt og leverer når det kreves av ham i United-drakten. Nå er han bare ett mål unna å bli klubbens mestscorende gjennom tidene sammen med Bobby Charlton (249 mål).

– Det er en strålende følelse å score mål, å score mål for klubben. Jeg er sikker på at det er mer i vente, sier Rooney.

– Folk som han trenger ikke å svare noe mer, bare nyte noen år til av karrieren og spille så godt han kan. Det er det han prøver å gjøre, sier José Mourinho.

Rooney får også støtte av lagkamerat Zlatan Ibrahimovic. Svensken vet kanskje mer enn noen andre at presset er stort på de største stjernene.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg spurte ham ikke en gang, fordi det er ikke viktig for meg. Og jeg er 100 prosent sikker på at media ikke vet hva som virkelig skjedde. Jeg mener vi bør sette pris på ham for spilleren han er, hva han har gjort. Jeg ser ikke mange andre spillere fra England som har hatt samme karriere for ham. Jeg er lei meg for situasjonen fordi vi burde vise ham mer respekt. Alle vil gjøre noe lite til noe stort. Jeg er vant til det fra Sverige, jeg bryr meg ikke, sier Zlatan Ibrahimovic til SkySports.

Se Manchester United-West Ham på TV 2 Sport Premium og Sumo søndag kl. 17.30!