Norge med full kontroll mot Danmark

Norge fikk en bra start på Møbelringen Cup.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske håndballjentene hadde full kontroll og vant 31-25 mot Danmark i Golden League-turneringen i DNB Arena i Stavanger torsdag.

Med superkeeper Kari Aalvik Grimsbø, Camilla Herrem og Marit Malm Frafjord i kjempeslag blåste de norske håndballjentene kjapt fra Danmark og etter 17 minutter stod det 11-3 til Norge.

Da hadde Grimsbø allerede reddet fem skudd, delvis med hjelp av et bra norsk forsvar. Det flommet over av kontringsmuligheter for Norge etter en haug danske tekniske feil.

Det var passende nok Herrem, jenta som mistet grepet om ballen i sluttsekundene mot Russland i OL-semifinalen, som rushet inn både 1-0 og 2-0. Det gjorde hun foran publikum i sin hjemby. Herrem endte til slutt opp med fem mål i kampen.

De norske håndballjentene ledet 17-10 til pause.

Norge hvilte deler av sin «førsteoppstilling» en del etter pause, og da jevnet spillet seg mye ut det første kvarteret.

– Jentene svarte bra når det gjaldt det å komme godt i gang. Det er tett bak der og Kari står bra. Så bytter vi litt. Og det blir litt urytmisk. De som kommer inn har ikke like lang fartstid i å finne hverandre. Så naturlig svinger det litt den siste delen, sier Thorir Hergeirrson til TV 2 etter kampen.

Marit Malm Frafjord ble norsk toppscorer med sju mål. Hun ble også kåret til Norges beste spiller.

– Marit har hatt en stigende kurve angrepsmessig i høst. Det er bra og det viser hun også nå. Det trenger vi. Nå er hun på sitt aller beste angrepsmessig, sier landslagssjefen.

(NTB/TV 2)