SLITER: Mørke skyer henger over de røde fra Manchester, men TV 2s ekspert tror skydekket er i ferd med å sprekke opp.
SLITER: Mørke skyer henger over de røde fra Manchester, men TV 2s ekspert tror skydekket er i ferd med å sprekke opp. Foto: Lee Smith

– Et tidsspørsmål før det begynner å vippe deres vei

TV 2-ekspert Petter Myhre mener José Mourinho og Manchester United viser tegn på bedring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United-West Ham på TV 2 Sport Premium 2 og Sumo, søndag kl. 17:30!

Manchester United sakker akterut i tittelkampen i Premier League. Det er kun blitt én seier på de seks siste serierundene. Avstanden opp til ligaleder Chelsea er på tolv poeng før søndagens kamp.

Om det ikke blir tre poeng i hjemmekamp mot West Ham vil Manchester-laget stå med sin laveste poengsum, etter 13 kamper, i Premier League-historien.

TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre tror de røde djevlene klarer å slå tilbake mot Hammers.

– Spillemessig så har de vært gode i sine tre siste hjemmekamper, mot Stoke, Burnley og Arsenal. De har fått dårlig betalt i de kampene, mener Myhre.

– Mot Liverpool parkerte de bussen, og de ble ordentlig rundspilt av Chelsea, mens de fire andre kampene av de seks siste har de vært det beste laget.

Mourinho bommet med laguttaket

José Mourinho har slitt med å få i gang stjernegalleriet fra Nordvest-England. Myhre mener lagets portugisiske manager komponerte laget sitt på feil måte.

– Jeg synes ikke måten han brukte Pogba på med Fellaini inne på midtbanen der fungerte. Jeg synes ikke det laget hans var riktig komponert da. Men etter hvert så har det sett bedre ut. Med unntak av den Chelsea-matchen så har de sett bedre ut i Premier League.

Med bedring i sikte tror Myhre trenden med seire som glipper kan snu, hjemme mot West Ham.

– Om prestasjonene til Manchester United fortsetter i samme gate som i de tre siste hjemmekampene. Så er det et tidsspørsmål før de begynner å vinne de kampene og ting vipper deres vei. Men det er klart de er preget av motgangen. Det er litt kjør mot dem nå fordi de ikke får de resultatene de håpet på, da øker presset og det blir vanskeligere å få ut det som bor i spillergruppa.

Fremdeles med i gullkampen

Til tross for de ni poengene som skiller mellom de røde fra Manchester og Mourinhos tidligere arbeidsgiver, Chelsea, vil ikke Myhre konkludere med at United sine titteldrømmer kan gravlegges.

– Alle lag får perioder der det går tungt, og så er det snakk om å gjøre den perioden så kort som mulig. Om de har vært gjennom den nå, så har de en sjanse, men de har veldig lite å gå på. Det er ikke ett lag som skal gå på en smell her, det er flere lag. Men vi kan ikke kvittere ut noe enda, vi har fortsatt ikke spilt en tredjedel av kampene, poengterer TV 2s ekspert.

West Ham strever på 17. plass, og har ti poeng mindre enn de hadde etter tolv serierunder forrige sesong. Laget fra Øst-London har tapt fem av seks bortekamper i ligaen denne sesongen, men var meget nære en stor skalp i forrige runde. Borte mot Tottenham ledet Slaven Bilic sine utvalgte med kun minutter igjen. Harry Kane dukket opp, og snudde til 3-2.

Begge lag trenger poeng i søndagens oppgjør. Manchester United for å henge med i toppkampen, West Ham United for å unngå bunnstriden. Et United-lag vil uansett forlate drømmenes teater med poeng i sekken.