Bjerkeli Grøvdal får lokketilbud: – Blir skjemt litt bort

Karoline Bjerkeli Grøvdal fristes av tilbudet fra arangørne av New York Marathon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NEW YORK (TV 2): Bjerkeli Grøvdal har akkurat avsluttet et høydeopphold i Flagstaff på vestkysten av USA. Men før hun dro dit, fikk den norske langdistansestjernen førsteklasses oppvartning, betalt reise og opphold på luksushotell. Alt betalt av arrangørene av New York Marathon.

– Det er litt sånn som de gjør for å lokke meg til å debutere på maraton en gang i framtida her. Vi får se, kanskje det skjer i løpet av ett til to år, sier Grøvdal.

– Fantastisk

Det er et bevis på at den norske jenta virkelig begynner å få et navn internasjonalt. Og blir sett på som en mulig arvtager etter Grete Waitz, som fortsatt har en stor stjerne i verdens mest kjente maratonby.

– Det er fantastisk at både jeg og Vladimir kan oppleve New York, og få en sånn pakke, og på en måte bli skjemt litt bort. Du snylter bare på denne turen, sier Grøvdal, og titter ertende bort på samboeren.

– Jeg storkoser meg. Jeg er jo med, ler Vukicevic.

Han fikk se kjæresten knuse den amerikanske dame-eliten i et fem kilometers gateløp i Central Park. Etter medalje i EM, og 7. og 9. plass på 5000 og 10 000-meter i OL, har Isfjorden-jenta virkelig økt markedsverdien sin internasjonalt.

– Det viser i alle fall at jeg har blitt lagt merke til med de resultatene jeg har oppnådd i år. Og da får man invitasjoner til store løp, og får litt goder ut av det også.

I tillegg til reise og opphold, fikk Grøvdal også startpenger for å kaste glans over vorspielet til New York maraton. Neste gang håper arrangørene hun skal løpe full maraton.

– Satser på bane

– Jeg kommer til å satse videre på baneløp, og kommer uansett ikke til å spesialtrene for maraton før jeg er ferdig med banesesongen. Men siden New York løpes i november, mener jeg det er tid nok å legge de langøktene som trengs etter jeg er ferdig på banen, sier Grøvdal

I år satset hun hele sesongen uten en fast trener. Etter at Frank Evertsen ble bannlyst av friidretten har Grøvdal styrt treningen selv.

Det fortsetter hun med også neste sesong. På høydesamlingen i Flagstaff har lagkompis Sindre Buraas vært med som rådgiver, og treningsmakker.

– Sindre kjenner meg godt, og kan hjelpe meg med gode råd. Og ikke minst trene sammen med meg når jeg er på samling. Denne gangen betaler vi på en måte for han gjennom mitt budsjett, forteller Grøvdal.

– På mange måter trenger jeg mer en å trene sammen med, enn jeg trenger en trener. Det er det aller viktigste for meg. Så hvis jeg får skreddersydd et opplegg der jeg har folk å trene med på de lange treningsleirene, så har jeg alltids noen å trene sammen med når jeg er i Oslo. Så for min del er det aller viktigst å få på plass.

De gode resultatene i 2016 har sikret henne et bedre utgangspunkt både for å få støtte fra friidrettsforbundet, og fra Olympiatoppen. Sponsorene er rausere, og arrangører betaler for å få henne på startstreken.

– Når man gjør det bra så er det enklere å være utøver. Sånn er det vel i de fleste idretter. Det er bra at man får igjen for strevet, smiler hun.