FORTSATT SKUFFET: Nora Mørk er fortsatt skuffet over at tvillingsøster Thea ikke er med i EM-troppen. Sanna Solberg var tydelig utilpass med uttalelsene.
FORTSATT SKUFFET: Nora Mørk er fortsatt skuffet over at tvillingsøster Thea ikke er med i EM-troppen. Sanna Solberg var tydelig utilpass med uttalelsene. Foto: NTB scanpix/Carina Johansen

Gustad om Nora Mørk: – Her er tidspunktet fullstendig upassende

Randi Gustad mener Nora Mørk nå må støtte opp om Sanna Solberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nora Mørk er fortsatt skuffet over at tvillingsøster Thea ikke fikk plass i EM-troppen.

Thea Mørk har vært i strålende form for Larvik denne sesongen og har holdt Sanna Solberg mye på benken etter at sistnevnte kom tilbake etter en hodeskade.

– Hun får si akkurat det hun vil
– Jeg skulle gjerne sett at Thea var her. Det er ikke noe jeg har lagt skjul på i det hele tatt. Jeg er veldig lei meg på hennes vegne og skuffet over at hun ikke er med. Det har jeg ikke noe problem med å si. Det tror jeg alle skjønner, sa hun til TV 2.

Solberg var tydelig utilpass da hun ble konfrontert med uttalelsene til Györ-spilleren.

– Hun får si akkurat det hun vil, sa hun.

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal mener det skal være takhøyde i det norske landslaget og være rom for å lufte meningene sine uten at stemningen skal bli flau.

– Dette er et valg trenerteamet har tatt. Det er ikke sånn at vi skal være ufine mot hverandre innad. Sånn er det alltid, at noen mener noen andre skulle vært der i stedet. Det er kinkig, men det er sånn gamet er, sa hun.

– Kan føre til energilekkasjer
TV 2s håndballekspert Randi Gustad mener at Mørk skulle gjort seg ferdig med uttaket da troppen ble presentert.

– På en måte elsker jeg ærlige utøvere som ikke gulper opp innøvde svar, og jeg mener det bør være takhøyde for ulike oppfatninger. Men her er tidspunktet fullstendig upassende. En umiddelbar og følelsesladet reaksjon direkte etter et uttak er innenfor i et lagmiljø. Derimot gir slike frustrasjoner tett opp til konkurranse unødvendige energilekkasjer, mener hun.

Dette er uvant kost i den norske landslagstroppen, der stort sett julestemning og et veldig gullsug har dominert. Slik har det ikke alltid vært for våre naboer i sør.

– Det norske landslaget har tidligere vært forskånet for sånne type konflikter og håndtert slike ting internt i motsetning til for eksempel de danske jentene. Her er det nærmest tradisjon for interne konflikter om uttak og spilletid og dette har IKKE gitt gode sportslige utslag, forteller Gustad, som samtidig har forståelse for Mørks reaksjon.

– Jeg forstår at tvillingbånd er sterke, med nå må Nora støtte opp om Sanna Solberg og resten av de jentene som skal i aksjon i helgen.