KAN SMILE: Erna Solberg får økt støtte, mens Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet taper terreng hos velgerne. 
KAN SMILE: Erna Solberg får økt støtte, mens Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet taper terreng hos velgerne.  Foto: NTB scanpix/ Tor Erik Schrøder

Høyre fram, Ap tilbake på ny måling

Høyre går fram 2,9 prosentpoeng på en ny meningsmåling gjort for Vårt Land. Ap går tilbake 3,7, men er fortsatt største parti med god margin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høyre får en oppslutning på 24,8 prosent på målingen som er gjennomført av Norstat for avisen. For regjeringspartner Frp er ikke målingen like lystig lesning. Partiet faller 3,4 prosentpoeng til 13,7. Støttepartiene Venstre og KrF havner på henholdsvis 4,7 (+0,7) og 4,5 (+0,2) prosent. Høyres fremgang gjør at det borgerlige flertallet består.

Ifølge avisen er det mye som tyder på at velgerne belønner Høyre-leder og statsminister Erna Solberg for å holde stand i de tøffe budsjettforhandlingene med støttepartiene, ikke minst Venstre, som står steilt mot Frp.

Tross en markant tilbakegang er altså Arbeiderpartiet fortsatt suverent størst, med en oppslutning på 34,7 prosent. SV går opp 0,3 og ligger fortsatt et godt stykke under sperregrensen med 3,4 prosents oppslutning. Sp går fram 1,4 til 7,6.

De grønne øker med 0,8 til 2,5 prosent, mens Rødt går tilbake 0,2 til 1,6.

Målingen gir regjeringen og støttepartiene 88 stortingsmandater, mot 79 for de rødgrønne. Rødt og MDG ville fått ett mandat hver. (©NTB)