City videre etter trøblete start

Manchester City havnet under 0-1 i Mesterliga-møtet med Borussia Mönchengladbach onsdag, men kom tilbake og sikret plassen i utslagsrundene. Kampen endte 1-1.

Mönchengladbach - Man. City 1-1

– Jeg er veldig glad for å være videre i turneringen. Vi har nådd målet, og nå kan vi fokusere på Premier League. Jeg vet hvor vanskelig det er å møte tyske lag, så jeg vil gratulere laget mitt, sa City-manager Pep Guardiola til Viasat etter kampen.

Barcelona var allerede klar for cupspillet fra gruppe C i forkant av onsdagens kamper. Manchester City og Borussia Mönchengladbach kjempet om den andre plassen som gir spill i Mesterligaen også etter nyttår.

Tyskerne måtte vinne for å holde liv i håpet om å snyte mannskapet til Pep Guardiola for avansementet, men lyktes ikke.

Det startet riktignok bra for hjemmelaget. Halve første omgang var spilt da brasilianske Raffael fikk avslutte fra god posisjon etter en god Gladbach-kontring. Ballen smalt i nettet bak City-keeper Claudio Bravo.

Ledelsen sto seg nesten ut omgangen. På overtid fikk Kevin De Bruyne et lurt gjennomspill bak Gladbachs forsvarsrekke, og midtbanekollega David Silva fikk foten på det påfølgende innlegget. Dermed var lagene like langt i Mönchengladbach.

Om hjemmefansen fortsatt øynet håp om en liten sensasjon, fikk de seg en knekk etter bare seks minutter av annen omgang. Da pådro kaptein Lars Stindl seg sitt annet gule kort og ble sendt i dusjen. (©NTB)