Familien hadde gitt opp håpet, så kom telefonen fra politiet

I dag fikk foreldrene til den drepte Egil Tostrup Bråten vite at politiet har pågrepet en person for drapet på sønnen deres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag klokken 12 ble en 32 år gammel mann pågrepet i Oslo i den 14 år gamle drapssaken. Mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Egil Tostrup Bråten ble stukket ned utenfor hjemmet sitt natt til mandag 18. november 2002.

Foreldrene hadde gitt opp håpet om å få svar på hvem som drepte sønnen deres, sier familiens bistandsadvokat Anne-Kristine Bohinen til TV 2.

– Telefonen fra politiet i dag kom som en overraskelse. De har for lengst gitt opp håpet om at de skulle få vite hvem gjerningsmannen var, sier Bohinen.

Avventer

Hun sier at et nytt håp er tent hos familien, men at de tar utviklingen i saken med fatning.

– De avventer etterforskningen for å se om det er gjerningsmannen som er pågrepet. Det håper de selvfølgelig. De har gått mange år og det har vært en lang, tung og vanskelig tid. Dette vekker mange minner, sier Bohinen.

BISTANDSADVOKAT: Anne-Kristine Bohinen
BISTANDSADVOKAT: Anne-Kristine Bohinen Foto: Aage Aune/ TV 2

Onsdag ettermiddag og kveld har den siktede 32-åringen sittet i avhør på politihuset på Grønland.

– Han erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer Vidar Lind Iversen til TV 2. Mannen ble for tre år siden avhørt som vitne i saken.

Knivran

Siktede var 18 år da Tostrup Bråten ble drept. En måned tidligere begikk han et knivran sammen med tre andre, skriver VG.

Tidligere samme år begikk han væpnet ran av en McDonalds sammen med to andre.