Ytterligere en fotballstjerne ble seksuelt misbrukt

David White, som i sin tid spilte for Manchester City og Englands landslag, er den fjerde fotballproff som står fram og snakker om å ha blitt seksuelt misbrukt av en trener.

49-åringen sier ifølge BBC at han ble misbrukt av den samme tidligere ungdomstreneren i Crewe som skal ha misbrukt Andy Woodward og Steve Walters. Etter at Woodward sto fram, har 11 tidligere ungdomsspillere i klubben kontaktet politiet og sagt at de også ble misbrukt, og politiet tror at det bare er begynnelsen.

Treneren det gjelder ble i 1998 dømt til ni års fengsel for overgrep mot unge gutter. Han ble fengslet igjen i 2015 og har også sonet fengselsstraff i USA.

– Av mange ulike grunner, og i nesten to tiår, holdt jeg det som skjedde meg skjult for min familie og mine venner, sier White til BBC.

– Selv om jeg gjennom min fotballkarriere trodde jeg hadde forsonet meg med det som skjedde, innser jeg nå at effekten av det som ble gjort med meg var mer vidtrekkende enn jeg innså.

Han hyller Woodward, Walters og Paul Stewart, som har stått fram med sine historier. Stewart, som i likhet med White spilte for Englands landslag, fortalte tidligere onsdag at han i sin tid ble misbrukt av en annen ungdomstrener. (©NTB)