Mourinho bekrefter:  Zlatan tar ett år til i Manchester

Har bestemt seg for å benytte seg av opsjonen i kontrakten til Zlatan Ibrahimovic.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zlatan Ibrahimovic får en ny sesong på Old Trafford har manager José Mourinho bekreftet.

35-åringen ankom som bosmanspiller i sommer, og signerte en ettårskontrakt med opsjon på ett år til.

– Zlatan-situasjonen er enkel. Han har en pluss en. Vi er fornøyd med ham. Vi kommer til å utløse opsjonen om en andre sesong. Etter det kan han gjøre som han vil, sier Mourinho ifølge BBC.

– Ikke hatt noen diskusjoner
Ibrahimovic er Manchester Uniteds toppscorer denne sesongen, og har notert seg for seks mål på elleve Premier League-kamper, og sier han er positiv til nok en sesong på Old Trafford.

– Vi har ikke hatt noen diskusjoner. Jeg har en kontrakt som sier en pluss en. Jeg føler meg bra, frisk og i form fysisk. Føler jeg meg som nå, blir det nok et andre år. Jeg vil være realistisk med meg selv. Om jeg er her vil jeg prestere slik jeg kan gjøre, og ikke kaste bort tiden, sier svensken.

Deretter blir han spurt om han og klubben egentlig ikke har snakket sammen om det andre året.

– Det andre året kommer automatisk etter en stund, etter visse ting. Om det fortsetter som dette, så ja, svarer Ibrahimovic.

– Jeg skinner i 24 timer
Når han så får spørsmål om hvorfor han ikke har vært like skinnende som for sine andre klubber, svarer han på klassisk Zlatan-vis.

– Jeg skinner i 24 timer, det kommer an på hvordan du vil at jeg skal skinne. Jeg har vært i gamet i 20 år. Jeg blir eldre, ja, men jeg føler at jo eldre jeg blir, jo bedre blir jeg. Men jeg skinner på en eller annen måte, men om du vil at jeg skal skinne enda mer vil jeg forsøke å gjøre det for deg.

Se hele pressekonferanse i videovinduet øverst!

Mourinho vil bli lenger
På managerens pressekonferanse snakket også Mourinho om sin egen fremtid, da han fikk spørsmål om hvor langt tid det vil ta ham å få klubben til å prestere på det nivået han ønsker.

– Jeg mener treårskontrakten jeg ble gitt, den gir en rettferdig tidsperiode for å komme dit vi ønsker å være. Tre år handler ikke bare om overgangsvinduene vi har, det handler om mitt forhold til spillerne og min forståelse av dem, om min personlighet i klubben og om stabilitet, sier Mourinho.

– Det er en rettferdig tidsperiode, men om du spør meg om jeg venter til mitt tredje år for å få resultater, så nei. Jeg ønsker å oppnå resultater allerede denne sesongen, fortsetter portugiseren, og legger til at han ønsker å bli i klubben i mer enn tre år.

– Men det må jeg gjøre meg fortjent til, understreker han.

– Slått ut om vi taper
Torsdag tar Manchester United imot Feyenoord hjemme på Old Trafford i Europaligaen. De røde djevlene ligger for øyeblikket på tredjeplass i gruppe A, ett poeng bak Fenerbahce og den nederlandske storklubben.

– Det er så enkelt som at vi trenger fire poeng for å kvalifisere oss. En seier og en uavgjort. I morgen spiller vi en kamp som gjør at vi er slått ut om vi taper, så vi går inn til kampen med viten om at det er en utslagskamp for oss, sier Mourinho.