DEBUTANT: Silje Waade skal spille sitt første mesterskap for Norge.
DEBUTANT: Silje Waade skal spille sitt første mesterskap for Norge. Foto: Cilius, Frank

Fersking gleder seg til å møte verdens beste

Silje Waade kan bli kastet rett til ulvene i EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge stiller med tre mesterskapsdebutanter under EM i desember.

Kjerstin Boge Solås, Silje Waade og Malin Aune er alle med for første gang.

– Kjernen skal dra lasset
Men landslagssjef Thorir Hergeirsson advarer mot å ha for store forventninger til de tre.

– Det er kjernen som skal dra lasset. Det er ingen debutanter som skal inn og dra lasset alene. De skal inn i roller og gjøre det de er gode på. De har kvaliteter, som er grunnen til at de er tatt ut. De skal inn og gjøre jobben når de får muligheten. Så vil tiden vise hvor mye spilletid de får. Det blir noen innhopp, så kan det utvide seg utfra hvordan det går, sier han til TV 2.

Møter Neagu
Den som på forhånd ser ut til å få mest tillit er Byåsens Silje Waade.

– Jeg er hentet inn som en ressurs bakover. Så forhåpentlig får jeg stå litt i forsvar. Selvfølgelig skal jeg bidra litt fremover hvis jeg får muligheten til det, sier hun.

Allerede i åpningskampen kan hun bli stilt ansikt til ansikt med Cristina Neagu, kanskje verdens beste håndballspiller.

Men 22-åringen lar seg ikke skremme av den rumenske stjernens meritter.

– En må få sett litt video i forkant. Se på hva hun er god til. Hun er jo god til det meste, selvfølgelig. Så må en prøve å tenke at når en står mot en så god spiller, så må en være offensiv. Du kan ikke være defensiv. Da har du i hvert fall tapt, mener Waade.

Klar for å lære masse
Tertnes-spilleren Kjerstin Boge Solås er en annen som er førstereis. Hun ble Norges yngste landslagsdebutant på 23 år da hun fikk sjansen mot Danmark i Golden League i oktober.

Hun er klar over hva som blir hennes rolle i Sverige.

– Jeg føler at jeg er klar, men samtidig er jeg med litt for å lære. Jeg føler jeg kan ta nivået, og at jeg kommer til å lære masse bare av å være med, sier hun.

Waade ser også frem til å lære av de mer rutinerte spillerne på laget.

– Selv om vi er et ungt lag, så har vi veldig mange med erfaring. Vi får lene oss litt på dem og suge til oss alt vi kan under mesterskapet, sier hun.

– Kapteinsteamet har vært flink. Alle har vært veldig imøtekommende. Jeg har jo ikke spilt med alle disse før jeg kom på denne samlingen, for det var en del som sto over Golden League. De er veldig flinke til å rettlede. De er veldig flinke til å gi oppbackende kommentarer,