STORSPILLER: Gøran Søgard Johannessen har imponert etter overgangen til dansk håndball. Men selv mener han at han kunne gjort det bedre.
STORSPILLER: Gøran Søgard Johannessen har imponert etter overgangen til dansk håndball. Men selv mener han at han kunne gjort det bedre. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Landslagsspilleren vurderte å droppe håndballen for å bli kokk

Gøran Søgard Johannessen vurderte å droppe håndballen. Nå styrer han mot VM-plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var ikke sikkert at Gøran Søgard Johannessen skulle bli håndballspiller i det hele tatt.

For da siddisen gikk på videregående skole, så vurderte han å droppe håndballsatsingen og heller bli kokk.

– Ja, det stemmer. Jeg gikk på Restaurant- og matfag på videregående. Men måtte vurdere det hva jeg ville satse på det tredje året. Det foregående året hadde jeg imidlertid utviklet meg så mye som håndballspiller at jeg ønsket å se hvor langt det kunne gå, forteller han til TV 2.

Til dansk håndball
Og det har gått langt. Forrige sesong fikk han sitt gjennombrudd.

Han var toppscorer i Grundigligaen og på full fart mot EM-spill da en skade i hånden satte ham utenfor.

Men med 101 mål på bare 15 kamper for bunnlaget Viking, så ble han lagt merke til.

Foran denne sesongen gikk han til danske GOG, der han er lagkamerat med Espen Christensen, Magnus Jøndal og Henrik Jacobsen.

– Nå har jo både Espen og Henrik spilt her ett år, og jeg valgte ikke GOG på bakgrunn av hvem som spilte der, men hvilken type håndball de spiller. De har fokus på kontra. Men det gir naturligvis også en enklere overgang sosialt ettersom du har noen å lene deg på, og som kan hjelpe deg med de praktiske tingene, sier han.

Playmakeren har gjort det bra i debutsesongen i 888ligaen. Så langt er han klubbens toppscorer med 49 mål på ti kamper.

Gikk glipp av VM
Men han er ikke overrasket over at han har tatt nivået så raskt.

– Overrasket er jeg nok ikke, men så synes jeg heller ikke at overgangen har godt så bra som ønsket heller. Selv om jeg er toppscorer i klubben, mener jeg selv at jeg ikke har prestert jevnt og godt nok. Det er litt for store svingninger i prestasjonene, noe som delvis kan forklares med nytt lag, ny liga og så videre. Men jeg kjenner likevel at tingene blir bedre og bedre for hver kamp vi får spilt sammen, og jeg føler vi har mye mer inn enn vi har fått ut til nå, sier Johannessen.

Han gikk glipp av Norges eventyrlige EM-opptur på grunn av skaden sin. Nå satser han alt på å komme med når Christian Berge tar ut troppen til VM i januar.

– Det var veldig surt å gå glipp av EM. Det ville vært en fin opplevelse å ha vært med på. Mesterskap for Norge har lenge vært et mål for meg, og jeg mener også jeg har en del å bidra med. Så man får bare håpe på at man blir tatt ut, sier han.

Onsdag kveld spiller GOG borte mot Skanderborg. En kamp du kan se på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no klokken 20.30.

Allerede klokken 18.30 kan du se Eivind Tangen, Espen Lie Hansen og Lars Eggen Rismark og HC Midtjylland i aksjon mot Stian Breviks Århus.