Chelsea-forsvaret, ledet av David Luiz, har vært bunnsolide i sin nye formasjon.
Chelsea-forsvaret, ledet av David Luiz, har vært bunnsolide i sin nye formasjon. Foto: Glyn Kirk/Scanpix

Dette gjør Chelsea ustoppelige

Chelsea har ikke sluppet inn mål siden de la om til 3-4-3-formasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chelsea-Tottenham på TV 2 Sport Premium og Sumo kl. 18.30!

Etter én uavgjort og to strake tap, la Antonio Conte om formasjonen til 3-4-3. Det har gitt enorm uttelling. Lørdag klokken 18:30 møter de Tottenham til nytt oppgjør i Premier League.

Null innslupne med ny formasjon

På de siste seks Premier League kampene, har ikke Chelsea sluppet inn mål. Mot Leicester og Everton, fikk ikke keeper Thibaut Courtois ett eneste skudd på seg. TV 2s fotballekspert Kasper Wikestad mener at formasjonsendringen er den avgjørende faktoren for deres strålende defensive prestasjoner.

– Chelsea har sett ut som et helt nytt lag. De er et hardtarbeidende kollektiv som starter med det gode oppspillspunktet og førsteforsvareren Diego Costa. Det virker som Chelsea er i overtall overalt på banen. Motstanderne har problemer med å spille seg gjennom midten, for der er Kanté og Matic. Det er vanskelig å komme til innlegg, på grunn av vingbackene med en ekstra midtstopper i sikring. Og hvis de kommer til innlegg, så har midtstopperne luftstyrke. Formasjonen gir også Eden Hazard full offensiv frihet, sier Wikestad.

« Nye » David Luiz

David Luiz ble av mange sett på som et desperat og tvunget kjøp i sommer. Etter formasjonsendringen har brasilianeren vært selve hjertet i det bunnsolide Chelsea-forsvaret. Wikestad har latt seg imponere av duellsterke Luiz i den nye formasjonen.

– Mange mente at David Luiz passet best som defensiv midtbanespiller, men han har vært knallgod som midtstopper. Luiz har hatt en tendens til å spille seg selv isolert og gjøre enkle feil, men det ser vi mindre av nå på grunn av formasjonsendringen. Han har flere spillere rundt seg, og forsvarsspillere er nærmere ham, oppsummerer Wikestad.

I tillegg til Luiz, utgjør Gary Cahill og César Azpilicueta forsvarstreeren til Contes Chelsea. Den italienske manageren har også John Terry, Branislav Ivanovic og snart skadefrie Kurt Zouma som kan spille i den bakre treeren. Wikestad tror formasjonen passer perfekt for 22 år gamle Kurt Zouma.

Tror på jevn kamp

Lørdag kl 18:30 møtes Chelsea og Tottenham i et heftig London-derby. Ved Chelsea-seier vil de få sju poengs luke på Tottenham. Ved Tottenham-seier vil luken være på kun ett poeng. Wikestad påpeker viktigheten av at storlagene tar poeng mot hverandre i årets sesong.

– Denne sesongen fremstår alle topplagene forholdsvis solide mot dårligere motstand, og viktigheten av de innbyrdes oppgjørene blir ekstremt viktig. Dette blir en uhyre viktig kamp for begge lag, og det er vanskelig å peke på en klar favoritt. Byderby lever sitt eget liv. Både Chelsea og Tottenham er bunnsolide defensivt, så den som løser motstanderens forsvars best, ligger godt an, sier Wikestad.