Statistikken tilsier at Giroud bør få spille mer, men er det plass til både han og Alexis Sanchez?
Statistikken tilsier at Giroud bør få spille mer, men er det plass til både han og Alexis Sanchez? Foto: Phil Noble/Scanpix

Olivier Giroud med forbløffende målstatistikk

TV 2s fotballekspert mener den gode statistikken kan forklares med Girouds kloke fotballhode.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Olivier Giroud har ofte fått kritikk for å være lite effektiv foran mål. Tallene fra de siste åtte kampene sier imidlertid noe helt annet.

Syv av åtte

Franskmannen har på de siste åtte Premier League-kampene avfyrt åtte skudd på mål. Hele syv av disse har blitt scoring. Effektiviteten viste seg avgjørende senest i forrige ligakamp mot Manchester United. TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller ser forbi tallene for å analysere hvor imponerende Giroud-statistikken er.

– Først og fremst må man se hvor målene scores fra. De sjansene Giroud kommer til er ofte veldig store og veldig nære mål. Dermed er det ikke sjokkerende at han er så effektiv, men det er selvsagt imponerende, sier Stamsø Møller.

Et læringsbilde for unge

Olivier Giroud mangler ifølge Stamsø Møller både bevegelighet og hurtighet. På grunn av dette er han ikke et soleklart valg i startelleveren til Arsene Wenger. Likevel er franskmannens målteft og bevegelse i boksen gull verdt for Arsenal

– Giroud er meget klok inne i sekstenmeteren, kanskje den beste i hele Premier League på nettopp dette. Han er god på å ikke gå i rommene for tidlig, og angriper rommene i stedet for å bli stående i dem. På dette punktet er han et læringsbilde for unge angripere. Han er også, sammen med Benteke, Premier Leagues beste hodespiller, sier Stamsø Møller.

Sanchez, Özil OG Giroud?

Forrige sesong spilte Giroud alle Arsenals Premier League kamper, og ble deres toppscorer med 16 mål. Han startet sesongen på benken og tribunen, på grunn av Frankrikes lange EM-reise. Nå er han tilbake i form, men spørsmålet er om det er plass til ham i startelleveren.

– Giroud passer godt til enkelte kamper, men ikke til alle. Sånn som Giroud og Sanchez har prestert i det siste, er det logisk hvis de begge får sjansen mot Bournemouth på søndag. Det betyr at Sanchez dyttes ut på den ene kanten, og at Özil beholder posisjonen i 10-er rollen. Men, det er verdifullt for Arsenal å ha en så god, dødelig og annerledes spiller på benken, sånn at han kan komme inn og plukke poeng når de stanger, sier Stamsø Møller.

Tror på topp fire

Arsenal har ikke vunnet Premier League siden 2003/2004 sesongen. Likevel har de klart topp fire plassering hvert år siden. Stamsø Møller mener at Arsenal har blitt bedre, men at avstanden til de aller beste lagene er enda større nå enn i fjor.

– Jeg tror Arsenal kommer til å være med i toppen og kjempe om topp fire plassering. De har blant de beste mannskapene, men spillerne og Wenger har ikke bevist at de ikke snubler når det drar seg til. Selv om de har forsterket seg og blitt bedre, har de andre lagene blitt enda bedre. Når det glir for Arsenal er de en fryd å se på, men jeg har ikke blitt spesielt imponert i det siste, sier Stamsø Møller.

Arsenal - Bournemouth på TV 2 Sport Premium søndag 15:05