FANT SKATT: Franskmannen fant både gullmynter og gullbarer i det arvede huset. Arkivfoto: AFP
FANT SKATT: Franskmannen fant både gullmynter og gullbarer i det arvede huset. Arkivfoto: AFP

Flyttet inn i nytt hus – fikk 100 kilo gull på kjøpet

En franskmann som hadde arvet et stort hus etter en avdød slektning, fikk mer enn han hadde håpet da han oppdaget 100 kilo gull gjemt flere steder i boligen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det lå under møbler, under hauger med tøy, på badet, over alt, sier den lokale auksjonarius Nicolas Fierfort, som overfor AFP bekrefter nyheten som først sto på trykk i lokalavisen La Depeche.

Fierfort antar at gullet har en samlet verdi på 3,5 millioner euro, nesten 32 millioner kroner. Gullet var «svært godt gjemt», legger han til.

Den nyinnflyttede beboeren fant gullet da han begynte å flytte rundt på møblene i boligen han hadde arvet. Først fant han en blikkboks med gullmynter, skrudd fast under noen møbler. Deretter fant han stadig mer, gjemt på de finurligste steder i boligen.

Gullet ble kjøpt inn på 1950- og 1960-tallet, og det er funnet ekthetsdokumenter i boligen. Gullet har allerede blitt solgt videre til franske og utenlandske kjøpere.

Den virkelige gullgruva kan det imidlertid være den franske skatteetaten som sitter på, skriver La Depeche. Det har seg nemlig slik at eieren må betale 45 prosent av verdien i arveavgift, og i tillegg må han betale ekstra skatt de neste tre årene fordi han ikke hadde oppført gullfunnet på selvangivelsen. (©NTB)