Håpet lever for Solbakkens FCK - Leicester gruppevinner

Ståle Solbakken og FC København kjempet seg til 0-0 og et litt heldig poeng i mesterligamøtet med Porto. Dermed kan det fortsatt bli avansement til cupspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Poenget betyr at Porto har grepet om annenplassen i gruppe G foran den siste runden. FC København er to poeng på etterskudd, og er avhengig av at gruppevinner Leicester slår Porto i avslutningen. Samtidig må FCK slå poengløse Brugge borte.

Det danske mesterlaget tok et oppsiktsvekkende poeng i mesterligaåpningen borte mot Porto, etter å ha spilt med ti mann i deler av kampene. Tross utvisningen hadde FCK god kontroll.

Svekket FCK
Det samme var ikke tilfellet i Parken tirsdag. Gjestene var det friskeste laget og la press på Solbakkens menn gjennom store deler av oppgjøret. Hjemmelaget hadde periodevis mer enn nok med å rydde unna, virket uorganiserte og slet med å holde ballen i laget.

At oppgjøret likevel endte målløst kan Solbakken blant annet takke keeper Robin Olsen for. Svensken har vært god i mesterligaen denne høsten og var igjen bunnsolid bak et tidvis svært vaklevorent FCK-forsvar. Dobbeltredningen som forhindret Porto-ledelse tidlig i annen omgang var det kolossal klasse over.

Ståle Solbakken mønstret et klart svekket FCK-mannskap til tirsdagens kamp. Nordmannens faste spisspar Andreas Cornelius og Federico Santander er begge skadd og kunne ikke spille.

Sikret gruppeseieren
Leicester sikret seg gruppeseieren ved å slå Club Brugge, som står med null poeng på sine fem kamper, 2-1 tirsdag.

Scoringer fra Shinji Okazaki og Riyad Mahrez holdt til seier, mens Jose Izquierdo scoret Brugges trøstemål.

– Nå må vi fokusere på Premier League. Jeg ønsker å pushe spillerne mine til å tenke på Premier League. Nå som vi er på topp i gruppen er jobben gjort. Vi er veldig nær nedrykk, så nå må vi spille på samme nivå som i Mesterligaen. Når vi ønsker å spille for noe, så oppnår vi noe, sier manager Claudio Ranieri til BBC.

(©NTB)