Jente (14) anmeldte overgrepet som rullet opp gigantnettverket: – Hadde aldri tenkt det skulle få et slikt omfang

Jentas bistandsadvokat forteller til TV 2 at jenta og familien er glad for at politiet tok saken så alvorlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var anmeldelsen av et overgrep av en 14 år gammel bergensjente som førte til opprullingen av den gigantiske overgrepssaken kjent som Operasjon Dark Room.

14-åringen fortalte moren at hun hadde hatt seksuell omgang med en 22 år gammel mann.

– Hun er vell ivaretatt nå, men hun har jo vært utsatt for seksuelle overgrep, og hun er klart preget av det, sier jentas bistandsadvokat, Ellen Eikeseth Mjøs, til TV 2.

Fant elektroniske spor til nettverket

Gjennom databeslag gjort hos 22-åringen, kom politiet på sporet av de 51 personene som nå er identifisert i norgeshistoriens største overgrepssak.

14-åringen selv og hennes familie er ifølge bistandsadvokaten lettet over at politiet har gjort et så grundig arbeid med saken.

– De er veldig glad over at politiet har tatt saken så alvorlig, for at det ble ransaket og at det ble gjort et skikkelig arbeid med å finne ut av dette, sier

I dag har jenta det fortsatt vanskelig, men det er en trøst å vite at hennes sak kan ha hindret flere overgrep.

– Hun hadde aldri tenkt at dette skulle få et sånt omfang, da denne saken ble anmeldt. I dag er vi alle veldig glad for at denne mammaen var så handlekraftig at hun anmeldte da datteren fortalte om seksuelle overgrep fra en voksen mann.

Tidligere lærer siktet

Tirsdag kom det frem at en tidligere lærer er siktet for produksjon av overgrepsmateriale, og har sittet varetektsfengslet i en periode.

Mannen ble pågrepet tidligere i år, og ble siktet for oppbevaring og deling av overgrepsmateriale av barn. Siktelsen har senere blitt utvidet til å gjelde produksjon, melder NRK.

Marianne Holmen er forsvarer for mannen, og opplyser at hennes klient erkjenner straffskyld for deler av siktelsen.

– Han er siktet i en alvorlig sak, men omfanget slik som det nå har kommet frem i mediene, har vært overraskende også for oss som har vært involvert, sier Holmen til NRK.

Skolen mannen jobbet ved skal ifølge NRK ha holdt et informasjonsmøte om saken etter at mannen ble pågrepet tidligere i år.