Ronaldo om Griezmann: – Han kom bort og sa at han hatet meg

Cristiano Ronaldo forteller hva Atletico Madrid-stjernen sa til ham etter EM i Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frankrikes Antoine Griezmann ble kåret til turneringens beste spiller etter innsatsen under sommerens fotball-EM i Frankrike.

Med sine seks mål og to målgivende ble han også EMs toppscorer.

Det var imidlertid ikke så mye annet å glede seg over for Griezmann etter EM-sluttspillet i hjemlandet.

Frankrike tapte finalen 0-1 og Atletico Madrid-angriperen ble dermed den andre spilleren i historien som spiller og taper både Mesterliga- og EM-finalen samme år.

Atletico Madrid tapte som kjent Mesterligafinalen mot Real Madrid på straffespark i mai.

– Jeg hater deg!
EM-finalens andre store stjerne – Cristiano Ronaldo – scoret tre mål, ble skadet og fraktet ut på båre etter 25 minutter av finalen. Men som i Mesterliga-finalen var det den portugisiske superstjernen som til slutt kunne smile bredest.

I et intervju med magasinet France Football, forteller Ronaldo nå om hendelser før, under og ikke minst etter EM-finalen. Og om duellen med Griezmann.

– Det er morsomt. Kort tid etter finalen, mens jeg var på ferie i Miami, traff jeg Antoine Griezmann på en restaurant sammen med forloveden. Han kom over til bordet mitt og sa med et lurt smil:«Cristiano, jeg hater deg».

Frankrike var favoritter til å vinne EM-finalen, noe Ronaldo også mener man kunne merke på Didier Deschamps menn.

– Jeg visste at det å være rolig var nøkkelen til alt. VI visste at vi hadde en stor fordel inn mot finalen. Og det var at vi ikke var favoritter. Franskmennene trodde de skulle vinne enkelt. Det var i hvert fall det inntrykket vi fikk. Da vi begynte å varme opp, følte vi at franskmennene kanskje var litt for rolige. Jeg kikket bort på dem, de smilte og lo mye. Selvfølgelig gjør du gjerne det før en kamp, men kroppsspråket deres signaliserte en viss selvsikkerhet. Det var den følelsen jeg fikk. Og jeg brukte den til å motivere lagkameratene mine, sier han.

– Jeg gikk over streken
Ronaldo forteller også om hvilke tanker som gikk gjennom hodet hans da han ble skadet underveis i finalen.

– Jeg trodde først det bare var et lite spark, men så begynte kneet mitt å hovne opp og jeg skjønte at jeg ikke klarte å fortsette. Jeg gikk inn i garderoben for å få en kjapp diagnose fra laglegen. Jeg begynte å gråte fordi jeg fryktet det var noe veldig alvorlig. Jeg trodde leddbåndet hadde røket rett av. Men legen beroliget meg og jeg begynte å se kampen på TV. Jeg hoppet rundt i garderoben, men kunne ikke stå oppreist. Derfor gikk jeg tilbake og satt meg på benken. Jeg gikk over streken, men det var i beste mening. Jeg prøvde å oppmuntre lagkameratene mine som om jeg var treneren. Jeg visste det var til hjelp for dem, fordi de respekterte meg, sier han.

Det måtte ekstraomganger til for å kåre en europamester, men til slutt trakk Portugal det lengste strået etter at Éder dunket ballen i mål fra rundt 20 meter i det 109. minutt.