NEKTES INNREISE: PSG raser mot britiske myndigheter. Klubben må klare seg uten Serge Aurier etter at visumet hans ble trukket tilbake.
NEKTES INNREISE: PSG raser mot britiske myndigheter. Klubben må klare seg uten Serge Aurier etter at visumet hans ble trukket tilbake. Foto: AFP Photo/Miguel Medina

Stjernespiller må stå over mot Arsenal – PSG raser mot britiske myndigheter

«Paris Saint-Germain er lamslått av denne uforståelige situsjonen.»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PSG-spilleren Serge Aurier er blitt nektet innreise av britiske myndigheter, og får dermed ikke reise med laget sitt til onsdagens bortemøte mot Arsenal i Mesterligaen.

«Paris Saint-Germain er lamslått av denne uforståelige situsjonen som angriper selve integriteten til Champions League,» skriver klubben på sine nettsider.

PSG skriver at de sendte en søknad 18. oktober, og at britiske myndigheter ga landslagsspilleren fra Elfenbenskysten grønt lys den 21. oktober.

Den 16. november ble visumet hans opphevet av det britiske innenriksdepertementet, som begrunnet det med Auriers domfellelse den 30. september 2016.

– Vanskelig å forstå
PSG hevder de hadde informert myndighetene om dommen og at det hadde blitt anket.

«Klubben klager også på at den endelige beslutningen til britiske myndigheter ble kommunisert kl. 14.00 tirsdag, selv om klubben de siste seks dagene har jobbet med å finne en løsning som gjør at spillere kan reise til London med lagkameratene,» skriver PSG.

Klubben mener det er respektløst å komme med dette bare timer før Aurier kunne ha reist til London og trent med sine lagkamerater på Emirates.

«I møte med denne avgjørelse, om enn så vanskelig den er å forstå med tanke på europeiske lover, vil Paris Saint-Germain, som hadde planlagt å reise til London med en sterkest mulig tropp, be sine fans om å være mer samlet enn noen gang i sin støtte til klubben,» skriver PSG.

Mange kontroverser
Aurier ble tidligere i høst funnet skyldig i vold mot offentlig tjenestemann og ilagt en to måneder lang fengselsstraff, men siden saken ble anket er dommen foreløpig ikke rettskraftig.

Ivorianeren har vært involvert i flere kontroversielle episoder. I februar ble han utestengt av egen klubb i seks uker for å ha kritisert lagkameratene, deriblant Zlatan Ibrahimovic. Han er også tidligere blitt ilagt tre kampers karantene av UEFA for å ha kommet med svært ufine karakteristikker av dommere Björn Kuipers på sin Facebook-profil.