VRAKET: Den krevende bakken i Ruka gjør at Magnus Moan ikke får bli med i verdenscupåpningen.
VRAKET: Den krevende bakken i Ruka gjør at Magnus Moan ikke får bli med i verdenscupåpningen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Magnus Moan vraket til verdenscupåpningen

Kombinertlandslaget har trøblet med sykdom, men både Jarl Magnus Riiber og Magnus Krog er friskmeldt til verdenscupåpningen i Ruka. Samtidig er Magnus Moan vraket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Også Jan Schmid bli hjemme. Han er fortsatt syk og rekker ikke sesongåpningen i Finland til helgen.

Veteranen Magnus Moan fikk ikke plass på laget. Han blir derimot å se på startstreken når kombinertsporten kommer til Lillehammer om halvannen uke.

Landslagssjef Kristian Hammer mener den krevende hoppbakken i Ruka gjør det smartere å la Moan trene enn å konkurrere.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang med verdenscupen. Det er en spennende miks på laget av eldre- og unge lovende utøvere. Målet er at vi skal være med å prege hvert eneste renn i vinter. Konkurransen internasjonalt er blitt knalltøff siste årene, men vi mønstrer et sterkt lag foran VM-sesongen, sier landslagssjefen i en pressemelding.

Sju kombinertløpere reiser til Ruka: Håvard Klemetsen (Kautokeino), Magnus Krog (Høydalsmo), Jørgen Graabak (Byåsen), Mikko Kokslien (Søre Ål), Jarl Riiber (Heming), Espen Andersen (Heming) og Espen Dahlhaug Bjørnstad (Byaasen).

Andersen har sikret kvoteplass etter solid innsats i kontinentalcupen mot slutten av forrige sesong. (©NTB)