HYLEKOR: Flere hundre nordmenn sier de vil møte opp utenfor Listhaugs kontor og hyle onsdag ettermiddag. 
HYLEKOR: Flere hundre nordmenn sier de vil møte opp utenfor Listhaugs kontor og hyle onsdag ettermiddag.  Foto: Skjermdump/Facebook

Tusenvis vil hyle utenfor Listhaugs kontor i morgen

– La oss vise Sylvi Listhaug hvordan et hylekor faktisk høres ut, oppfordrer arrangørene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over to tusen mennesker har sagt de er interessert, og flere hundre har trykket «deltar», på Facebook-arrangementet «Hylekor mot Sylvi Listhaug».

Arrangementet vil foregå foran Justisdepartementets kontorer i Oslo onsdag ettermiddag.

«La oss vise Sylvi Listhaug hvordan et hylekor faktisk høres ut? Ikke for å bli for primalskrikhippie, men det er sikkert et par av oss som har behov for å slippe løs litt av hvert i disse dager også...», skriver arrangørene.

Til TV 2 sier en av arrangørene, Martin Bergersen, at han ikke ønsker å kommentere saken. Det har ikke lyktes å komme i kontakt med medarrangøren.

Kalte motstandere «hylekor»

Begrepet «hylekor» ble selv introdusert av Sylvi Listhaug (Frp) da hun kommenterte skuespiller Kristoffer Joners og asylorganisasjonen NOAS' innsamlingsaksjon mot henne.

«Bli med og si klart og tydelig ifra at vi ikke lar oss stoppe av dette hylekoret. Vi vil fortsette å kjempe for en streng og bærekraftig asylpolitikk som sikrer den norske velferdsmodellen», skrev innvandrings- og integreringsministeren på Facebook i går kveld.

Å bli beskrevet som et hylekor, falt ikke i god jord hos mange av dem som viste engasjement rundt NOAS' aksjon.

– Jeg er blitt karakterisert som del av et hylekor. Jeg hyler på ingen måte, men viser bare hva jeg står for, skriver én på arrangementet.

Justisdepartementet: – Er kjent med demonstrasjonen

Morgendagens hylekor skal etter planen samles utenfor kontorene til Justisdepartementet i Nydalen klokken 15.30 på onsdag. Departementet opplyser til TV 2 at de er kjent med demonstrasjonen.

– Vi lever i et demokratisk samfunn, det er ytringsfrihet og folk har rett til demonstrere. Vi har fått informasjon om at det blir en demonstrasjon i morgen, men vet ikke så mye utover det, sier pressekontakt Raheela Chaudry til TV 2.

Fikk kritikk

Det var et Facebook-innlegg postet på Kristoffer Joners profil som startet debatten om NOAS-innsamlingen mandag kveld.

Først mange timer etter at innlegget ble postet, ble det klart at det var NOAS selv, sammen med et reklamebyrå, som sto bak innsamlingsaksjonen, som rettet seg mot Listhaug. Flere kritiserte at organisasjonen ikke hadde vært tydelige nok på at de sto bak Joners post.

I etterkant har NOAS generalsekretær uttalt at de vil betale tilbake penger til dem som skulle føle seg lurt av kampanjen, som hittil har samlet inn flere millioner.