Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anders Anundsen (Frp) gjorde i ettermiddag et forsøk på å harselere med Arbeiderpartiet og samtidig støtte sin partifelle Sylvi Listhaug, etter at det kom frem at et reklamebyrå sto bak NOAS-utspillet til skuespiller Kristoffer Joner.

Han skrev derfor et innlegg på Facebook-siden sin.

Det gikk sånn passe bra.

Anundsen klarte nemlig å skrive NOAH i stedet for NOAS to steder i teksten, for så å skylde på at det var en skrivefeil .

NOAH er organisasjonen for dyrs velferd, mens NOAS er Norsk organisasjon for asylsøkere.

«Arbeiderpartiets Kristoffer Joner bruker reklamebyrå for å ramme Listhaug, eller var det NOAH som bruker Arbeiderpartiet, eller kanskje det er Arbeiderpartiet som bruker NOAH», skrev Anundsen på sin egen Facebook-side.

Det tok ikke lang tid før kommentarene begynte å komme.

«Godt å vite at vi har en justisminister som ikke vet forskjell på NOAH og NOAS: Denne regjeringen fremstår bare mer og mer håpløs »

Styrer Facebook helt selv

Anundsen selv skylder på skrivefeil:

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Ja, for det kan jo ikke være en skrivefeil..... Vet ikke hvem som er mest håpløs jeg...., var Anundsens Facebook-svar.

Ifølge Justisdepartementet styrer ministeren Facebook-siden sin helt selv.

– Det er jo slike feil som kan skje, sier Anette C. Elset, politisk rådgiver for Anundsen (Frp).

– Poster han alle innleggene sine selv?

– Den siden styrer han helt selv ja, ene og alene. Jeg har liten innvirkning der, sier Elset til TV 2.

– Men hvordan tror du han har klart å forveksle NOAH og NOAS, for deretter å skylde på skrivefeil?

– Jeg tror nok han har visst hva han mente da han skrev det, men han har bare skrevet feil navn. Jeg tror ikke han mente noe som helst vondt med det, det er bare en feil, sier Elset til TV 2.

Millioner til NOAS

Det var mandag kveld skuespiller Kristoffer Joner postet et innlegg på Facebook, hvor han oppfordret folk til å donere penger til Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) i innvandringsminister Sylvi Listhaugs navn.

Hittil har NOAS fått inn tre millioner kroner. Mye av pengene er kommet inn etter at det ble kjent at det hele er et reklamestunt fra NOAS.

NOAS srkiver i dag på sine nettsider at det er nærmere 30.000 som har donert penger. De har nå fått tolv henvendelser fra folk som ønsker pengene sine tilbake – noe de vil få i løpet av kort tid.

SCREENSHOT: Anders Anundsen bommet på NOAH og NOAS, noe som straks fikk hans følgere på Facebook til å reagere. NOAH er en organisasjon for dyrs rettigheter, mes NOAS er Norsk organisasjon for asylsøkere.
SCREENSHOT: Anders Anundsen bommet på NOAH og NOAS, noe som straks fikk hans følgere på Facebook til å reagere. NOAH er en organisasjon for dyrs rettigheter, mes NOAS er Norsk organisasjon for asylsøkere.